Verbouwingen

3 zaken die af en toe vragen om renovatie

Geplaatst
beton renovatie

Vaak moet er na de aankoop van een huis het een en ander veranderd worden. Denk hieraan aan het interieur, wat je net even naar je eigen smaak wilt hebben. Dit is echter voor ieder persoon verschillend. Toch zijn er enkele dingen die (bijna) altijd na de aankoop van een huis gerenoveerd moeten worden. Hier leggen we je uit welke dingen dit zijn en hoe dit het best, snelst en goedkoopst gedaan kan worden.

Raam- en deurkozijnen

Je komt het vaak in (oude) huizen tegen: raam- en deurkozijnen waar de verf vanaf bladert of waar de verrotte stukken duidelijk op te merken zijn. Dit is natuurlijk lelijk, maar het kan ook gevaren opleveren. Sommige schimmels kunnen ernstige gevolgen voor de gezondheid opleveren, iets wat je liever niet hebt.

Om dit te voorkomen is het noodzakelijk om de raam- en deurkozijnen te renoveren. Hierbij heb je grofweg twee opties: het volledige kozijn te vervangen of het beschadigde/verrotte uit het huidige kozijn vervangen. Vaak is de eerste optie een dure, maar goede oplossing bij een verrot kozijn, vooral wanneer het herstellen van één stuk duurder is dan het vervangen van het hele kozijn. Bij afbladerende verf kun je het kozijn schuren en opnieuw verven in desgewenste kleur.

Een veel gekozen optie is vandaag de dag kunststof kozijnen. Deze hebben nauwelijks tot geen onderhoud nodig.

renovatie kozijnen
Zijn jouw kozijnen toe aan renovatie?

Beton

Zowel het beton van (buiten) muren als het beton van balkons en betonvloeren kunnen na verloop van tijd beschadigd raken en afbrokkelen. Dit kan zeer gevaarlijk zijn wanneer er dingen instorten en/of afbrokkelen wanneer er iemand langs of onderdoor loopt. Daarom is het belangrijk om dit bij de aankoop van een huis te controleren en de betonrenovatie zo snel mogelijk in gang te zetten. Dit kan zalf gedaan worden, maar wanneer je er nauwelijks tot geen verstand van hebt, is het vaak verstandiger om hier een specialist voor in te huren die het beton kan renoveren.

Een specialist weet precies wat er moet gebeuren om jouw beton te renoveren of juist vooraf te beschermen. Heb je wel eens gehoord van kathodische bescherming? Dit wordt gedaan om jouw beton bij voorbaat al te beschermen tegen wapeningscorrosie. Soms is voorkomen beter dan genezen!

Trappen

Vooral in oudere huizen kom je vaak problemen tegen met (houten) trappen. Dit kunnen verrotte en beschadigde treden zijn, maar ook piepende en krakende treden wanneer je erop stapt. Vooral dit laatste kan nogal wat irritatie opleveren. Daarom is het verstandig om een trap te renoveren, waarbij je de trap vervolgens kan aankleden zoals je zelf wilt. Denk hierbij aan het stofferen van treden en het aanbrengen van verlichting. Zo weet je zeker dat je na de renovatie geen last meer hebt van krakende, kapotte en lelijke traptreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *