5 tips voor het renoveren van de slaapkamer

5 tips slaapkamer renovatie5 tips slaapkamer renovatie

Meestal is de slaapkamer een beetje een vergeten ruimte. Waarom zou je immers tijd en geld investeren als je hier vrijwel niets anders doet dan slapen? Als je dit denkt, heb je het goed mis. Gemiddeld brengen we ongeveer een kwart van ons gehele leven in de slaapkamer door. Als je dit weet, snap je ook waarom het zo belangrijk is dat deze sfeervol wordt aangekleed. Een slaapkamer is immers niet alleen praktisch, maar kan ook dienen als goede ruimte om even in te ontspannen en tot rust te komen. Is jouw huidige slaapkamer wel aan vervanging toe? Maar kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij geven 5 tips om de renovatie zo soepeltjes mogelijk te laten verlopen.

1.      Stel een budget vast

Voordat je gaat renoveren is het natuurlijk eerst belangrijk om een budget op te stellen. Hoeveel wil je maximaal aan de renovatie uitgeven? Reken zorgvuldig uit hoeveel geld je kunt missen en maak vervolgens een lijstje met dingen die gekocht moeten worden. Zet achter ieder item hoeveel geld je hier maximaal aan uit wil geven. Bedenk ook dat essentiële meubels in de slaapkamer wel wat extra aandacht (en geld) verdienen. Bespaar daarom liever op accessoires dan op de aanschaf van een stel goede bedden. Comfort gaat immers boven alles.

Extra tip: bewaar tijdens de renovatie zorgvuldig alle bonnen. Ook de bonnen van spullen die weinig lijken te betekenen. Juist de kleine aankopen kunnen snel aantikken. Door alle bonnen te bewaren, houd je het overzicht in je uitgaven en blijf je gemakkelijker binnen het door jou opgestelde budget.

5 slaapkamer tips
5 slaapkamer tips

2.      Doe inspiratie op

Hoe wil je dat de slaapkamer er straks uit komt te zien? Voor welke stijl kies je? Wil je de stijl van de rest van de woning ook in de slaapkamer doortrekken? Of ben je juist op zoek naar wat meer contrast? Als je nog geen idee hebt, is het belangrijk om eerst voldoende inspiratie op te doen. De digitale wereld biedt gelukkig voldoende inspiratiebronnen. Maak gebruik van Google of handige apps zoals Pinterest om een mooie en duidelijke moodboard te creëren. Als je weet welke slaapkamerstijl bij jou past, wordt het shoppen voor meubels en accessoires direct een stuk eenvoudiger.

3.      Start bij de basis

Je kunt geen slaapkamerrenovatie doen als de basis niet in orde is. Begin daarom met het schilderen van de muren, het bevestigen van plinten en het leggen van een nieuwe vloer. Als de basis goed is, wordt het stylen een stuk gemakkelijker. Schaf daarnaast direct de grootste en belangrijkste meubels aan. Houd ook rekening met de bijbehorende spullen, zoals bijvoorbeeld het beddengoed. De dekbedden van Weidswonenenslapen.nl mogen natuurlijk niet ontbreken op jouw ‘verlanglijstje.’

4.      Raambekleding

Iedereen weet dat de juiste raambekleding een interieur kan maken of breken. In de slaapkamer heeft raambekleding echter nog een geheel andere functie. Deze kan zowel de privacy als de nachtrust beïnvloeden. Kies daarom bij voorkeur voor verduisterende gordijnen. Dit is niet alleen bepalend voor de sfeer in de ruimte, maar ook voor het comfort en de uiteindelijke nachtrust. Stem de keuze van de raambekleding af op de rest van de inrichting en houd de functionaliteit goed in gedachten. Zo beschik jij over de perfecte eyecatcher in de slaapkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *