Alles wat je moet weten over het zelf reinigen van je gevel

zelf gevel reinigen

Je gevel is het visitekaartje van je huis en mag dan ook best een beetje stralen. Een verzorgde gevel is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor voorbijgangers en je buren. Zij hoeven zo niet tegen een vuile gevel aan te kijken. Om je gevel een schone uitstraling te geven is het van belang om de gevel af en toe te reinigen. Hoe vaak moet je dit doen? En wat zijn de manieren om dit te doen? Ik vertel het je in dit artikel.

Zelf doen of uitbesteden

Je gevel reinigen is eigenlijk niets meer dan je gevel een flinke wasbeurt geven. Je zorgt ervoor dat je gevel er weer schoon uit ziet en het vuil verleden tijd is. Het reinigen van je gevel kun je in principe gewoon zelf doen. Met de juiste hulpmiddelen kom je al een heel eind. Toch is het wel een werkje om te doen, dus je kunt er ook voor kiezen om het uit te besteden. Doe dit echter niet te vaak, het reinigen van je gevel kan namelijk ook schade veroorzaken aan je gevel. Dit komt omdat het reinigen vaak met flinke kracht gepaard gaat. 

gevelreiniging
Tips voor het zelf reinigen van jouw gevel

Hulpmiddelen

Voor het reinigen van je gevel kun je gebruik maken van verschillende hulpmiddelen. Één daarvan is het gebruik maken van een specialist. Deze beschikken over de juiste kennis en materialen. Een gespecialiseerd bedrijf maakt gebruik van andere manieren om de gevel te reinigen. Hierbij kun je denken aan stoomreiniging, chemische reiniging en stralen. Wil je toch je gevel zelf reinigen? Dan kun je gebruik maken van een gevelreiniger. Dit zijn middelen die gemengd kunnen worden met water. Dit mengsel kan vervolgens worden aangebracht op de gevel en kan na de inwerktijd worden afgespoten. Er zijn verschillende soorten gevelreiniger. Welke je gebruikt is afhankelijk van het type vuil wat zich op de gevel heeft verzameld. Heb je bijvoorbeeld last van graffiti kunstenaars gehad, dan is er een speciale graffiti verwijderaar. Het afspuiten kan gedaan worden met een hogedrukspuit. Heb je die niet, dan kun je het vuil er ook afkrabben en de gevel naspoelen met water.  

De voordelen van gevelreiniging

Aan het reinigen van je gevel zitten een hoop voordelen verbonden. Zo ziet je gevel er weer fris en schoon uit, maar daarnaast zijn ook de volgende voordelen van toepassing: 

  • Je huis is weer beter beschermd tegen vocht en andere weersomstandigheden
  • De waarde van je woning stijgt
  • Schade en slijtage worden voorkomen
  • Eventuele beschadigingen zijn sneller zichtbaar en kunnen sneller verholpen worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *