Badkamer renoveren

Zelf je badkamer renoveren

Bij echt renoveren komt er veel kijken. Het restylen van een badkamer is een klus van enkele dagen waar niemand meer van op kijkt. Door de jaren heen veranderen trends snel, een radiator vervangen voor een design radiator waar een handdoek over uitgehangen kan worden en de kraan vervangen voor een thermostaatkraan, is al oud. Een stapje verder, andere tegels plakken, doet ook al menig doe-het-zelver en dit in enkele dagen. De tijd dat mensen de badkamer lieten zoals het vanaf de bouw was, ligt ver achter ons.

Renoveren in het algemeen

Bij echt renoveren blijft het zelden beperkt tot die ene ruimte waar de badkamer is. Op het ogenblik is er veel ophef over de gevaren door loden waterleidingen, dat het eigenlijk onverantwoord is om dat water door kinderen te laten drinken. Bij het renoveren van de waterleiding zal waarschijnlijk niet alleen in de badkamer de loden waterleiding voor een koperen leiding vervangen moeten worden, maar door de hele woning. Hetzelfde geldt met elektriciteit, stroom in een natte ruimte vraagt al de nodige voorzichtigheid, zo is aarding heel belangrijk, en bij renovatie gaat dat ook verder als die ene ruimte. En dan heb ik het nog niet eens over het vervangen of verzetten van een muur. Renoveren kan zo’n totale verbouwing zijn dat het huis tijdelijk niet voor bewoning geschikt is.

Tips voor badkamerrenovatie

Afweging

Renoveren is wel een goede investering. Bij enkel het restylen van een badkamer moet je er vanuit gaan dat bij verkoop van de woning het geld verloren is omdat de volgende eigenaar een andere smaak heeft als jijzelf. Een huis dat recent gerenoveerd is, is naast veiliger, sneller en makkelijker te verkopen of te wel; meer waard. Het is dus interessant om een renovatie van de woning te overwegen met een moderne badkamer als zichtbaar resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.