Badkamerrenovatie? Overweeg een houten vloer!

Eens in de zoveel jaren zal het nodig zijn om je badkamer te renoveren of op zijn minst te vernieuwen. Je gaat dan waarschijnlijk naar een bouwmarkt of sanitair zaak om inspiratie op te doen om vervolgens een aannemer in te schakelen die de badkamerrenovatie wil verzorgen. Naast het eerdergenoemde sanitair zijn ook de muur en wand zaken om goed over na te denken. Vaak kom je standaard uit op tegels, maar waarom is dat zo vanzelfsprekend? Waarom zou je bijvoorbeeld niet voor een mooie houten badkamervloer gaan?

Houten vloer in de badkamer

De badkamer is steeds meer een plek geworden om echt te ontspannen. Daar waar deze in deze ruimte vroeger functionaliteit een sleutelwoord was, is dat nu veranderd in genieten. We zien bijvoorbeeld dan ook steeds vaker bubbelbaden en regendouches voorkomen in badkamers. Daarnaast doen mensen er alles aan om echt sfeer en warmte te creƫren, zodat je erg graag veel tijd doorbrengt. Ondanks dat dat vaak met een houten vloer bereikt wordt, zoals in bijvoorbeeld een woonkamer, wordt een dergelijke vloer bijna nooit gebruikt in de badkamer. Toch is dat zeer zeker het overwegen waard. Er zijn namelijk weinig materialen die een zo natuurlijke, warme uitstraling geven als hout.

Kan een houten badkamervloer wel?

Hout en water is in de meeste gevallen geen goede combinatie. Je zult je daarom wellicht ook meteen afvragen of het wel verstandig is om een houten vloer in de badkamer te laten leggen. Toch is er niet veel om je druk om te maken. Er zijn namelijk verschillende tropische houtsoorten die prima tegen water kunnen, maar ook speciaal behandeld parket is gemakkelijk te verkrijgen. Zolang je de badkamer niet dagelijks onder water zet, is er in principe niets aan de hand. Mocht je toch voor de zekerheid willen gaan van tegels, dan zijn er zelfs de zogenaamde keramische parketvloeren verkrijgbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *