Blog

Bespaar op energiekosten met deze handige tips!

Huiseigenaren weten als geen ander dat het bezitten en onderhouden van een huis erg kostbaar kan zijn. Naast de kosten rondom de koop, de hypotheek en het onderhoud, krijgen huiseigenaren ook te maken met vaste lasten die flink op kunnen lopen. Wat veel mensen niet weten is dat je met het doorvoeren van kleine veranderingen tot wel honderden euro’s per jaar kan besparen. In dit artikel geven we je daarom een paar handige tips die je vandaag al kan toepassen. Benieuwd naar welke tips? Lees dan snel verder!

 

Zo draag je je steentje bij aan een beter milieu

Besparen op je energierekening is natuurlijk al een reden op zich om vandaag nog te starten met energiebesparing. Maar wist je dat je door middel van energiebesparing ook een steentje bijdraagt aan een beter milieu? Door slimme keuzes te maken op het gebied van energiezuinige apparaten en door bijvoorbeeld zelf energie op te wekken bespaar je gegarandeerd op je energierekening. Daarnaast zorgen maatregelen als deze voor een gunstig energielabel, wat de verkoop van je huis in de toekomst nét even iets makkelijker maakt.

energielabel.jpg
Welk energielabel heeft uw huis?

Energielabel A++

Zoals hierboven al benoemd is, is het verstandig om bij de aanschaf van nieuwe producten rekening te houden met het energielabel. Een elektrisch apparaat met een A-label of hoger is hierbij aan te raden. Daarnaast is het ook aan te raden al je lampen te vervangen door LED-verlichting en elektronische apparaten volledig uit te schakelen om sluipverbruik te voorkomen. Korte termijn oplossingen als deze hebben vrij snel invloed op je energierekening. Echter dien je voor grotere besparingen op je vaste lasten ook opties voor grotere aanpassingen bekijken. De reden hiervoor is dat alle bovenstaande besparingen weinig tot geen effect hebben als je huis niet is voorzien van bijvoorbeeld dubbelglas.

 

Dubbelglas

Het vervangen van enkel glas voor dubbelglas is een aanrader als je dit nog niet gedaan hebt. De reden hiervoor is dat enkelglas ervoor zorgt dat er veel warmte verloren gaat. Het resultaat hiervan is dat de ketel harder moet werken om de temperatuur in huis op peil te houden. Dit zorgt ervoor dat stookkosten erg oplopen. Aangezien dat nu net is wat we proberen te voorkomen, is het dus zeker aan te raden om ramen in huis te voorzien van dubbelglas. Daarnaast is het plaatsen van dubbelglas een van de meeste rendabele verbouwingen aangezien de waarde van je huis een stuk hoger wordt.

Mede mogelijk gemaakt door glaszetter Haarlem

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *