Blog

Bespaar op uw renovatie kosten

Wanneer u een nieuwe woning heeft en u wilt deze renoveren, dan betaald u voor alle onkosten het gebruikelijke 21% BTW tarief. Echter voor oudere woningen geldt een zeer gunstig tarief. Renoveren kan dan namelijk al tegen 6% BTW. Reken maar uit wat u hiermee kunt besparen. Dit tarief geldt dan voor de materialen en de werkuren, wanneer u officiƫle vakmensen aanneemt voor de klus.

Leeftijd woning

Uw woning komt hiervoor in aanmerking wanneer deze minstens vijf jaar oud zijn. Het moet ook minimaal vijf jaar bewoond zijn. Het gaat hier om kalenderjaren. Hier kunt u dus ook voordeel aan hebben. Het huis moet vandaag de dag voor 1 januari 2010 in gebruik genomen zijn.

Welke renovaties komen in aanmerking

Na renovatie moet het oppervlakte van het oude gedeelte groter zijn dan de helft van de totale woning. Het merendeel van de bestaande dragende muren moeten behouden worden. Is dit niet het geval, dan mag u wel renoveren, maar niet tegen een gunstiger tarief. Het gunstige BTW tarief heeft ook alleen betrekking op privewoningen. Het hoeft niet zozeer uw vaste woning te zijn, het mag ook een tweede huis of een vakantie huis betreffen. Zolang het prive gebruik overheerst in de woningen dan gaat het op. Dus het geldt ook voor prive woningen waar u een kantoor aan huis heeft. U betaalt dan het lagere BTW tarief over de renovatie van de gehele woning. Wanneer de verhoudingen zo zijn dat het huis voornamelijk zakelijk wordt gebruikt, dan mag het lage tarief alleen over het prive gedeelte worden gerekend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *