Tuinen

Bestrating ophogen in de tuin

Bestrating tuin ophogen

Het kan voor komen dat je in de tuin regelmatig hinder ondervindt van wateroverlast. Een nat terras is dan het gevolg of er treden zelfs verzakkingen op. Is dit het geval, dan is de bestrating ophogen in de tuin een verstandige keuze. Grote kans dat je daarna geen last meer krijgt van verzakkingen en wateroverlast in de tuin. Bovendien kan je dan lekker droog genieten op bijvoorbeeld het terras van de zomerse zonnestralen.

Bestrating ophogen in de tuin is noodzakelijk

De bestrating ophogen in de tuin hoeft niet altijd voort te komen uit overlast. Zo kan je ook kiezen voor een verhoogd terras, zodat je mooi over de rest van de tuin kunt kijken. Toch is het vaak ook een noodzaak, omdat in de loop der jaren de tuin toch gaat verzakken. Dit komt door het aanwezige grondwater, maar ook de ondergrond waarop de tuin ligt kan er mee te maken hebben. Wanneer je de tuin wil bestraten dient de grond ge√ęgaliseerd te zijn. De verzakkingen dienen dan weggewerkt te worden en de bestrating ophogen in de tuin is dan vaak nodig. Dit is ook het geval wanneer er nieuwe bestrating gelegd moet worden. Om de afwatering te verbeteren kan het werken om de tuin op te hogen. Daarbij moet de tuin van hoog naar laag aflopen vanaf het huis gezien.

Afwatering tuin
Zorg ook voor een goede afwatering in je tuin, om plassen te voorkomen

Juiste materiaal gebruiken voor ophogen van de tuin

Er zijn verschillende materialen geschikt voor het ophogen van de tuin. Wel is het verstandig om van tevoren te kijken wat er opgehoogd moet worden. Dit heeft te maken met het soort materiaal dat gebruikt moet worden in combinatie met de bovenlaag. Bij het gebruik van het verkeerde materiaal kunnen er snel weer verzakkingen optreden. Veel gebruikte materialen zijn tuinaarde, houtsnippers, zand en gebroken puin. Wanneer je de bestrating wil ophogen in je tuin is zand het materiaal dat je moet gaan gebruiken. Zorg dan voor een egale ondergrond, zodat de bestrating naadloos in elkaar overgaat. De bestrating ophogen in de tuin kan om meerdere redenen nodig zijn, maar biedt zeker een meerwaarde voor je tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *