Interieur

De raamdecoratie voor in jouw slaapkamer

raamdecoratie

De slaapkamer is een plek in het huis waar je veel tijd door brengt. Het is een plek waar je tot rust komt, belangrijk dus dat daar de licht en de sfeer goed is. De juiste raamdecoratie helpt hierbij. De ene wilt het zo donker mogelijk hebben voor een goede nachtrust, terwijl de ander het misschien niet zo belangrijk vind en meer waarde hecht aan een goede sfeer. Wij geven hieronder tips voor zonwering!

 

Kies verduisterende gordijnen

Ben jij een type die het liefst in een donkere kamer slaapt? Kies verduisterende raamdecoratie. Tegenwoordig zijn er tientallen opties en hoef je allang niet meer voor zwarte gordijnen te gaan. Zorg dat je raamdecoratie goed aansluit bij je ramen, zodat er geen kieren zijn waar licht doorheen komt. Vooral in de zomer handig als het vroeg licht is. Kan jij voortaan lekker uitslapen!

verduisterende gordijnen
Wat voor gordijnen heb jij?

Investeer in kwaliteit

Kwaliteit is belangrijk voor gordijnen. Gordijnen bepalen de sfeer van de kamer en zijn dus belangrijk! Je kan kiezen voor exclusieve zonwering als je een wat ruimer budget hebt! Heb je het niet zo breed? Geen probleem. Je kan tegenwoordig ook bij woonwinkels terecht voor kwalitatief goede en mooi zonwerende gordijnen of rolluiken. Zorg ervoor dat alleen je gordijnen niet nog een meter op de grond ligt maar net boven de grond zweeft. Dat ziet er veel sjieker uit!

 

Kies de sfeer

Iedereen heeft een andere smaak en wilt dat zijn slaapkamer er anders uit ziet. Gelukkig is er een breed aanbod en zijn er talloze keuzes. Bepaal van te voren welke sfeer de ruimte moet uitstralen en stem hier je materiaal en kleur op af. Wil je voor een industriƫle uitstraling gaan? Kies dan voor aluminium jaloezieƫn. Wil je meer een landelijke uitstraling? Dan passen vouwgordijnen of houten jaloezieen er beter bij. Ook kleur is bepalend voor de ruimte. Zo geven natuurtinten een warme uitstraling aan de ruimte en pasteltinten zorgen voor meer rust. Heb je een kleine ruimte? Laat de kamer groter lijken door lichte kleuren. Ook zie je vaak dat mensen verschillende soorten zonwering combineren. Zo kan je bijvoorbeeld een plissegordijnen combineren met een overgordijn. Voor iedereen is er wel wat wils!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Zonwering Nieuwegein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *