Veiligheid

Doe-het-zelf-tips om inbraken tegen te gaan

hoe inbraken voorkomen

Inbrekers slaan geregeld hun slag door het hele land. Ook in jouw woonplaats kunnen ze maar zo toeslaan. Uiteraard zit jij niet te wachten op deze ongenode gasten. Je kunt in dat geval een beroep doen op een professionele slotenmaker om jouw woning van goed hang- en sluitwerk te voorzien. Ook kan zo’n professional elektronische beveiliging aanbrengen, zoals camera’s of een alarmsysteem. Een slotenmaker inschakelen gaat echter gepaard met kosten. Gelukkig kun jij zelf ook een aantal dingen doen om inbraken tegen te gaan. In de onderstaande tekst geeft deze slotenmaker uit Hasselt jou een aantal handige doe-het-zelf-tips!

Draai deuren altijd op slot
Heb jij een naar binnen draaiende deur die jou toegang verschaft tot jouw woning? Zorg er dan altijd voor dat je deze op het nachtslot draait wanneer je van huis bent of gaat slapen. Waarom? Omdat een inbreker de deur anders ontzettend makkelijk kan openen. In dat geval heeft hij namelijk al genoeg aan een bankpasje of ander hard stuk plastic om de deur te openen. Dit noemen we ook wel de flipper-methode. De inbreker duwt het stuk plastic tussen jouw kozijn en deur en tikt de dagschoot vervolgens terug. Hierdoor opent jouw deur binnen een handomdraai. Door jouw deur op slot te draaien is deze inbraakmethode niet langer mogelijk.

Creëer een bewoonde indruk
Ga jij een avondje van huis? Dan wil je natuurlijk niet dat inbrekers jouw woning binnenvallen. Je kunt proberen inbrekers op het verkeerde been te zetten. Hoe je dit doet? Door een bewoonde indruk te creëren. Laat bijvoorbeeld een aantal lampen branden als je van huis bent. Doe ook de gordijnen naar beneden, zodat het lijkt alsof er iemand aanwezig is in het huis. Je kunt desnoods ook een auto op de oprit parkeren. Indien een inbreker het idee krijgt dat jij thuis bent, laat hij jouw woning ongetwijfeld links liggen.

inbraakpreventie
inbraakpreventie

Hang lampen met bewegingssensor op
Een inbreker heeft er een hekel aan om in de spotlights te staan. Logisch, want zo is de kans groot dat hij gezien wordt. Om de kans op een inbraak te verkleinen, kun jij daarom lampen met bewegingssensor naast jouw toegangsdeuren ophangen. Zodra de sensoren beweging waarnemen, springt de lamp aan. Een inbreker staat in dat geval vol in het licht wanneer hij probeert via een deur binnen te dringen. De kans is groot dat hij het op een lopen zet, want mogelijk wordt hij gespot door de buren of voorbijgangers. Zij kunnen vervolgens de politie bellen, waardoor de inbreker tegen de lamp kan lopen. Dit risico zal hij ongetwijfeld niet nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *