InterieurVerbouwingen

Duurzaam inrichten met een gietvloer

Duurzaam inrichten is een trend – gelukkig maar, want daardoor komen er steeds meer mooie initiatieven om je woning sustainable in te richten op de woningmarkt. En is duurzaam inrichten allesbehalve saai! Wil je ook een vloer waarvan je jarenlang plezier gaat hebben, kies dan voor de duurzaamste vloer die er is: de gietvloer.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer – een gegoten vloer van kunststof – wordt steeds populairder. De vloeren zijn leverbaar in diverse kleuren en stijlen, van industriële betonlook tot warm en zacht. Het is een vloer die in elk interieur past en zeer gebruiksvriendelijk is. En duurzaam!

Keurmerken voor een duurzame gietvloer

Een gietvloer is al duurzaam, omdat de vloeren slijtvast zijn en dus jarenlang mooi blijven. Toch maken sommige gietvloerspecialisten echt het verschil door met keurmerken samen te werken. Zo gebruikt Van Hollandse Bodem oplosmiddelvrije harsen en oplosmiddelvrije of watergedragen coatings. De milieuvriendelijkheid van hun producten hebben ze zelfs onafhankelijk laten testen bij het Duitse Umwelt Bundesambt. Ook is de duurzaamheid van hun gietvloeren vastgelegd in de BREEAM beoordelingsmethode. Zo weet je zeker dat een milieuvriendelijke én duurzame vloer in je woning wordt gelegd.

Bij de nieuwste trend in gietvloeren wordt er gebruik gemaakt van een product gebaseerd op plantaardige olie. Daarmee is de vloer naast duurzaam ook ecologisch verantwoord. Kan het nog mooier?

Gietvloer slaapkamer
Overweegt u een gietvloer?

Comfortabele woonvloer

Milieuvriendelijk is natuurlijk ontzettend belangrijk, maar je moet ook comfortabel in je woning kunnen leven. Ook daarin hoef je met een gietvloer geen concessies te doen. Sterker nog, het is een van de fijnste woonvloeren!

Door de hoge mate van slijtvastheid zijn ze onderhoudsvrij en je maakt een gietvloer gemakkelijk schoon. Fijn, want je hebt wel wat beters te doen dan schoonmaken, niet?

Voordelen van een gietvloer

De voordelen van deze vloer maken het een allemansvriend:

  • Het materiaal van een gietvloer is warmte-doorlatend en kun je dus combineren met vloerverwarming!
  • Ontzettend makkelijk in onderhoud. Stofzuigen en met een vochtige doek dweilen is alles.
  • Wordt naadloos gelegd voor een immens gevoel van ruimte.
  • Een duurzame vloer.
  • Leverbaar in veel verschillende kleuren voor een perfecte match met welk interieur dan ook.
  • Het is de perfecte basis die jouw interieur nog mooier uit laat komen.
  • Voordeliger naar mate er meer m2 worden afgenomen. Ideaal bij een renovatieproject of nieuwbouw samen met buren.

Ga je je woning renoveren of betrek je een nieuwe woning, dan is het tijd een vloer uit te zoeken. Met het oog op de toekomst is een duurzame inrichting interessant. De gietvloer is een van de duurzaamste vloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *