Een nieuw energiecontract afsluiten? Dít is het juiste moment

Elektriciteit lampen

Heb jij jezelf het doel gesteld om meer en meer geld te besparen? Ben je daarom kritisch aan het kijken naar alle uitgaven die je moet doen? Dan is het ook zéker interessant om eens naar de kosten voor jouw energie te kijken. De ervaring leert namelijk dat je op het gebied van energie behoorlijk veel geld kunt besparen. 

Zo is het bijvoorbeeld interessant om naar een andere energieleverancier, zoals Energiedirect, over te stappen. Maar, er zijn nog meer manieren waarmee je geld kunt besparen. Eén van de manieren is om jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier. Maar, op welk moment kun je dan het beste over gaan stappen? Je vindt het antwoord hieronder!

Aan het einde van het jaar

Relatief veel mensen kiezen ervoor om aan het einde van het jaar over te stappen. Dat is op zich ook wel logisch, aangezien dat hét moment is om alle kosten eens onder de loep te nemen. Aan het einde van het jaar kun je bijvoorbeeld ook overstappen naar een andere zorgverzekering.

Bovendien hebben alle energieleveranciers aan het einde van het jaar hun tarieven definitief gesteld. Je bent daardoor in staat om een prima vergelijking te maken.

stroomgebruik woning
Stroomgebruik in je woning

Tijdens een actie van een energieleverancier

Gedurende het jaar stunten energieleveranciers ook gigantisch met verschillende aanbiedingen. Zo kun je mogelijk profiteren van een lager tarief, terwijl je in andere situaties van een welkomstcadeau kunt genieten. Bij een welkomstcadeau kun je denken aan bijvoorbeeld een tablet die je cadeau krijgt of aan een Bol.com tegoedbon. Het is hoe dan ook een interessant cadeau om eens te kijken naar een andere energieleverancier.

Als je contract bijna afloopt

Loopt het contract bij jouw huidige energieleverancier bijna af? Dan is dat ook een prima moment om eens te kijken naar aanbiedingen van andere energieleveranciers. Hoe je vervolgens deze aanbiedingen goed met elkaar kunt vergelijken? Nou, een energieleverancier kiezen via Easyswitch is verreweg de makkelijkste optie. Je ziet hierbij alle mogelijkheden op een rijtje vermeld staan, waardoor je een prima vergelijking kunt maken. vervolgens kun je via de website ook direct jouw nieuwe energiecontract afsluiten. Een kind kan de was doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *