Tuinen

Een nieuwe tuin aanleggen

We kennen het allemaal. Je bent verhuisd naar een huis met een hele mooie tuin, maar je stelt je meteen al de vraag: hoe ga ik die tuin aanleggen? Je hebt een drukke baan, misschien al de zorg over enkele kinderen en je hebt bovendien niet echt veel zin om een tuin volledig in te richten. Dat is ook te merken wanneer je door de staten van Nederland wandelt. Steeds meer tuinen worden minder groen en dat is natuurlijk wel jammer. Veel tuinen zijn gemaakt uit beton of stoep en dat hoeft echt niet zo te zijn. Je kan best ook een groene en een gebruiksvriendelijke tuin aanrichten. Daarom dus deze tips!

Een nepgazon

Een gewone tuin vraagt heel veel onderhoud. Dat weten we allemaal. De tuin moet gemaaid worden, moet bemest worden, krijgt vaak bruine plekken en je kan het nooit zo mooi afwerken als je misschien zou willen.
Waarom geen kunstgras proberen? Tegenwoordig lijkt kunstgras heel goed op echt gras, soms is het onderscheid heel moeilijk te maken.
Kunstgras vraagt geen onderhoud, je bent tot 10 jaar zeker van een mooi gazon!
Ga eens raad vragen aan een leverancier van kunstgras, hij zal je alles piekfijn kunnen uitleggen en waarschijnlijk heeft hij ook een showroom waar je een kijkje kan gaan nemen!
Een tuin in het groen is toch altijd beter dan een tuin in beton of niet?

tuin opknappen
Heb je een dorre voortuin? Kies ervoor om een ander gazon neer te leggen.

Planten en struiken die onderhoudsvriendelijk zijn.

Veel struiken en planten vragen niet zo veel onderhoud als anderen. Neem even een kijkje in het tuincentrum en laat je daar goed informeren. Je kan je tuin inrichten zoals je wil. Als je totaal geen planten en struiken wil die onderhoud vragen kun je natuurlijk ook voor nep planten gaan. Keuze en mogelijkheden genoeg!

Onderhoudsarm tuinmeubilair

Wanneer je tuin is ingericht en het is zoals jij het wil, wil je er uiteraard ook van genieten. Ook hier geld dat je tuinmeubilair kan kopen dat heem onderhoudsvriendelijk is. Het gaat dan om meubilair waarbij de onderhoudstijd zo min mogelijk is. Daarom is het aan te raden om wicker of kunststof meubelen te kopen. Die zijn in het begin van het jaar schoon te maken met een doekje, zodat hij heel de zomer te genieten is en je niets meer hoeft te doen! Daarentegen is hout niet zo een goed idee. Daar heb je kans op aanslag, houtrot.

Geen extra prullen

Hoe meer dingen je in je tuin plaatst, hoe meer onderhoud het vraagt, dat spreekt voor zichzelf. Dus vergeet het plaatsen van vijvers en fonteintjes. Hou het gewoon basic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *