Verbouwingen

Ga je bouwen of renoveren?

systeemplafond

Ga je bouwen of renoveren? Je zult dan zeker reeds aan het plafond renoveren gedacht hebben. Uiteraard zal je geadviseerd zijn geworden om een systeemplafond aan te brengen. Dit, vanwege de vele voordelen die systeemplafond met zich mee brengt. Maar eerst nog even dit: wat is systeemplafond?

Als wij het hebben over een systeemplafond wordt hiermee bedoeld, een plafond waarbij de profielen en platen worden opgehangen of worden geplaatst op roosters, een soort ophangsysteem dus. Dit gebeurt zodanig dat er tussen de bovenliggende vloer en het plafond ruimte is. Handig toch? Voor alle kabels die er moeten worden gelegd? Denk bijvoorbeeld aan je verwarming of elektriciteitsnetwerk. Maar ook aan systeemleidingen en gootjes. Zie daar vast het eerste grote voordeel. Lees snel verder om nog meer voordelen van systeemplafonds te weten te komen.

Het systeemplafond is ook super populair vanwege de akoestiek. Denk bijvoorbeeld aan je kantoorruimte of artsenpraktijk zo geluiddempend als mogelijk inrichten. Met het systeemplafond voorzien van akoestiek heb je twee vliegen in een klap geslagen. Dubbel voordeel natuurlijk!

plafond
Een nieuw plafond

Maar ook voor montage en schoonmaak doeleinden ligt bij systeemplafonds het gemak. De platen kunnen eenvoudig verwijderd worden of worden opgeschoven en weer terug worden gelegd. Bijvoorbeeld als er iets met je verwarmingssysteem aan de hand is, of als je een lekkage geconstateerd hebt. Je kunt simpel de panelen verwijderen om die na de klus weer terug te plaatsen.

Systeemplafonds zijn chique en gemakkelijk in onderhoud.
Je systeemplafond kun je verkrijgen in diverse kleuren, diverse afmetingen en met verschillende motieven erop verwerkt. Dit zorgt ervoor dat je kiest wat bij je interieur past. De oppervlakten van deze plafonds zijn gemakkelijk afneembaar en simpel te onderhouden. door ze te verwijderen en in een sopje te doen, is het gedaan met de pijn in je schouders vanwege het afnemen van het plafond. Het materiaal is dan ook snel weer droog.

Systeemplafonds zijn toepasbaar op basis van verschillende technieken zoals de inleg techniek die vooralsnog het meest gebruikt wordt. Hierbij worden de roosters bevestigd waarna je er de plafondplaten bovenop doet. En als je plafondplaten volledig doorzakken op het rooster, dan heb je het doorzak systeemplafond gebruikt. Het aanbrengen van je systeemplafond is absoluut een goede keus; het is kostenbesparend, snel gepiept en heel mooi. Waar wacht jij nou op? Bestel jouw systeemplafond en het halve werk is gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *