Interieur

Geef een ‘Leipe mocro flavour’ aan je interieur

Ghalia

De laatste interieur trend is Marokkaanse woonaccessoires. Jarenlang was het streven om woonkamers zo minimalistisch en Scandinavisch mogelijk in te richten, maar veel mensen zijn hier op uitgekeken en dus is er een tegenbeweging gaande. In dit artikelen zullen we toelichten een tweetal Marokkaanse woon stukken die in principe iedereen zou kunnen aanbrengen in de woonkamer die direct zorgen voor meer sfeer.

Een absolute must is een Marokkaanse lamp. Marokkaanse lampen zijn bijzonder, omdat ze nog met de hand gemaakt worden. Iedere lamp is dus uniek. En dankzij dit handwerk kan men honderden zo niet duizenden gaatjes in de lamp aanbrengen, wat zorgt voor de magische lichtval die we kennen van de 1001 nacht type films. Marokkaanse lampen brengen per definitie meer sfeer in een woonruimte dan welke Europese lamp dan ook. Maar ook gedurende de dag wanneer de lamp uitstaat, is deze nog een blikvanger. Voorbeelden van deze prachtige lampen vind men o.a. hier: https://www.ghalia.nl/mozaiek-lamp. Zo een lamp hoef je dus niet meer helemaal op te gaan halen in Marokko. Die kun je gewoon  vanuit je luie stoel bestellen. Er zijn verschillende types, je kunt gaan voor een hanglamp, een staande of vloer lamp of een wandlamp. Welke je kiest ligt helemaal aan wat je wilt bereiken in welke kamer. Het allerbeste resultaat bereik je met meerdere type lampen.

Marokkaanse woonaccessoires
Wat vindt jij van Marokkaanse woonaccessoires?

Wat je er dan nog bij wilt bestellen is een Berber kleed. Ook wel bekend als Beni Ouarain. Welke variant je ook besteld, een Marokkaanse vloerkleed is heerlijk zacht aan de voeten, en de kleden zien er qua ontwerp ook prachtig uit. In Nederland verkoopt Ghalia ze. Geen noodzaak dus om met een Berber tapijt in je bagage aan te modderen. Je kunt deze gewoon makkelijk online bestellen.
Bonus tip: erg leuk zijn ook de Marokkaanse kussentjes. Leg er een paar van op de bank of sofa.

Met slechts deze twee of drie woonaccessoires kun je je helemaal woonkamer al transformeren. Dit hoeft absoluut geen rib uit je lijf te kosten. Geen dure renovatie. Gewoonweg een handvol simpele woonaccessoires en aanbrengen en de hele woonkamer heeft een sfeervol Arabisch tintje. Indien je nog verder wilt gaan kun je ook nog overwegen om bijv. een decoratieve shisha pijp aan te schaffen. Begrijp ons goed, we moedigen waterpijp gebruik zeker niet toe, maar deze prachtige waterpijpen worden vandaag de dag ook gebruikt puur als visueel element, omdat deze shisha en hookah er zo prachtig uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *