Gevel renoveren

het reinigen van de gevels

De gevel renoveren is een behoorlijke en ook best kostbare klus. Het is aan de andere kant nog altijd beter dan wanneer de gevel in z’n geheel hersteld moet worden. De gevel renoveren kan noodzakelijk zijn vanwege een gebrekkig onderhoud, het kan echter ook noodzakelijk zijn om bouwtechnische redenen. Een ding is zeker, wacht nooit te lang met gevel renoveren. Anders is de schade helemaal niet meer te overzien. Want het volledig herstellen en vernieuwen van de gevel is een behoorlijke dure ingreep. En daar zit je niet op te wachten. 

Schade aan de gevel? Onderneem dan meteen actie

De gevel is belangrijk voor elk gebouw. Bij voorkeur laat je die dan ook regelmatig reinigen. Is het gevel renoveren noodzakelijk, wacht dan geen minuut langer. Want dan kan de schade enorme proporties aan gaan nemen. Signaleer je ineens scheuren in de muren bijvoorbeeld, laat er dan zo snel mogelijk een specialist naar kijken.

Bouwtechnische problemen en zure regen die stenen aantasten

Scheuren in het metselwerk zijn overigens vaak een gevolg van bouwtechnische problemen. Verder kunnen het verdwijnen van voegen een signaal zijn dat de gevel gerenoveerd moet worden. Bovendien weet je dat zure regen op de gevel de stenen aantast.  Is er sprake van scheuren in de muren, dan is de gevel renoveren vaak nog de enige optie. Elke scheur vraagt een andere aanpak. Vandaar ook dat je de renovatiewerkzaamheden altijd aan een professional overlaat.  Vaak moet in het kader van gevel renoveren ook het lood vervangen worden. De gevels zijn vaak voorzien van lood om de gevel waterdicht te houden. Lood kan echter met de tijd gaan lekken en moet dan op korte termijn vervangen worden.

gevel woning

Het uithakken van voegen om ruimte te maken voor nieuwe voegen

Bij het renoveren van de gevel wordt ook altijd gekeken naar de raamdorpels.  Het voegwerk rondom deze dorpels en rond de kozijnen kan verrot zijn. Je vergroot dan de kans op lekkage. In dat geval is haast geboden en moeten de raamdorpels op korte termijn vervangen worden. Ook het uithakken van voegen hoort bij gevel renoveren. In dat geval worden de oude voegen helemaal weggehakt en ontstaat er ruimte voor nieuwe voegen.

Het is altijd zaak zo snel mogelijk te handelen

Behalve genoemde werkzaamheden wordt bij gevel renoveren ook aandacht besteed aan vochtbestrijding, bepleistering, zoutbestrijding en wordt aandacht geschonken aan zaken als de lateien. Het is bij schade aan de gevel zaak om altijd snel te handelen. Hoe langer je wacht, hoe groter de schade zal worden en hoe hoger vooral ook de rekening. Neem van tijd tot tijd dus de gevel eens goed onder de loep. Dat voorkomt torenhoge rekeningen. 

Neem direct contact op met Reinigingskenners voor de renovatie van uw gevel!

De gevel biedt weer de broodnodige bescherming

Is de gevel gerenoveerd, dan ziet deze er weer schoon en fris uit. Bovendien biedt de gevel dan ook weer de bescherming die het normaliter biedt. Ook zal er sprake zijn van betere isolatie en dat kun je zomaar eens gaan merken aan de maandelijkse energierekening. Is de gevel gerenoveerd? Hou deze dan schoon en fris en reinig het regelmatig. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *