Tuinen

Zo breng je groen in je tuin

Boom planten in tuin

Van kale tuin vol tegels naar sfeervolle tuin vol groen. Wil jij ook graag groen toevoegen aan je tuin? Maar weet je niet precies hoe? In dit artikel geef ik je een aantal tips hoe je meer groen in je tuin kunt brengen. 

Gras

Als je alleen maar tegels in je tuin hebt, dan kan het leuk zijn om dit te doorbreken met wat gras. Dit kan op een vrij simpele manier. Haal hiervoor wat tegels uit de tuin, dit kunnen er zoveel zijn als jij zelf wilt. Zorg vervolgens dat de grond goed is voorbereid en zaai het gras in. Het zaaien van gras kan het hele jaar door, maar het is het beste om dit in het voor- of najaar te doen. Als je meteen een groen gazon wil hebben, kun je er ook voor kiezen om graszoden te gebruiken. Dit zijn een soort grasmatten die je op de vlakte in je tuin kunt leggen als een soort puzzel. Zo hoef je niet te wachten tot het gras eindelijk gegroeid is. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor kunstgras. Dan heb je meteen groen in je tuin en heb je er daarna ook geen werk meer aan. 

Je tuin groener maken
Je tuin groener maken

Groen in de grond

Naast gras zijn er nog andere manieren om groen toe te voegen aan je tuin. Zo kun je een borderbak maken in je tuin en die vullen met wat leuke planten, maar je kunt ook bomen planten in je tuin. Aan het planten van bomen zit wel een belangrijke regel verbonden, namelijk dat de boom op een minimale afstand van 2 meter van de erfgrens wordt geplaatst. Denk ook na over waar je je planten en bomen plant zodat je de groei stimuleert. Zo hebben sommige planten meer behoefte aan een zonnige plek dan andere.   

Groen in pot

Wil je niet de grond in duiken? Dan is er nog een veel simpelere manier om groen toe te voegen aan je tuin, namelijk: plantenbakken en bloempotten. Hiermee kun je gemakkelijk wat groen toevoegen, maar wil je na een tijdje iets anders, dan kan dat ook. Tip: zet meerdere plantenbakken van verschillende hoogtes bij elkaar en creëer een leuke, groene hoek. Je kunt er ook voor kiezen om plantenbakken op te hangen aan je muur of schutting. Naast groen, kun je hiermee ook andere kleuren toevoegen aan je tuin. Dit doe je door een plant met bloemen in de pot te plaatsen. Heb je geen tuin, maar wel een balkon? Dan is dit ook een hele handige manier om groen toe te voegen. Een boom planten op je balkon is namelijk vaak niet haalbaar. 

Groene erfafscheiding

De laatste manier om groen toe te voegen aan je tuin is om een groene erfafscheiding te nemen in plaats van de standaard houten schuttingen. Een groene erfafscheiding kun je creëren door een haag tussen jou en je buren te plaatsen. Belangrijk is wel dat je dit in overleg met je buren doet, jullie delen ten slotte de schutting. Zijn je buren het er niet mee eens? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw eigen groene schutting voor de bestaande schutting te plaatsen. Hierdoor moet je wel een klein stukje van je tuin inleveren, maar dan heb je ook wat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *