Blog

Harmonica rollenbanen voor de flexibele werkplaats

Geplaatst

Een werkplaats is vaak een levendig gebeuren. De ene dag staan er machines hier, de andere dag worden ze uitgebreid of verplaatst. Het is daarom van groot belang dat zoveel mogelijk elementen in een werkhuis flexibel zijn en mee kunnen gaan met de veranderende omgeving. Zo gaat het ook met de rollenbaan. Soms moeten ze lang zijn, soms weer niet. Soms moeten ze rechtdoor gaan, soms in een hoek. Als je voor de verkeerde rollenbaan kiest, wordt het op de duur een geknoei met al die verschillende roltafels. Eén type rollenbaan is alvast een specialist in flexibiliteit: de harmonica rollenbaan.

Optimale inzetbaarheid van de harmonica rollenbaan

We zien deze types rollenbanen vaak in laadruimtes. Een vrachtwagen goederen moet gelost worden. De rollenbaan staat tussen de vrachtwagen en de uiterste muur van het magazijn. Men begint te stapelen en naarmate er meer pakketten opgestapeld wordt, schuift men de rollenbaan in mekaar. Dit is een typische functie van de harmonica rollenbaan. Ze doen het bijvoorbeeld ook goed op bouwwerven waar ze aangepast worden naargelang de bouw vordert. In plaats van na een tijd een kleinere rollenbaan te moeten aansleuren, schuift men de harmonica rollenbaan gewoon in mekaar. Heel eenvoudig dus.

Verschillende soorten harmonica rollenbanen

Net als bij de vaste rollenbanen zijn er bij de harmonica rollenbanen verschillende soorten te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan grote en kleine rollen, één rol of meerdere rollen over de breedte van de band, handmatig of motorisch gestuurde rollenbanen. Het zijn enkele grepen uit het grote aanbod. Vooraleer je een harmonica rollenbaan aanschaft, denk goed na waar ze zal komen en welke goederen ze zal moeten aankunnen. Laat je goed adviseren, en deze harmonica rollenbaan zal nog jaren lang een grote hulp zijn in je werkplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *