Tuinen

Hekwerken voor het stylen van je tuin!

hekwerk landelijk

Of je tuinstijl nu landelijk, modern of romantisch is, het plaatsen van bijpassend hekwerk zorgt ervoor dat de stijl van je tuin geaccentueerd wordt. Hekwerk is namelijk verkrijgbaar in tal van stijlen, kleuren en maten waardoor er altijd wel een optie is die past bij jouw tuinontwerp. Naast dat hekwerk een bepaalde stijl versterkt, kent een hek ook genoeg andere voordelen. Zo bakenen hekwerken je tuin af, beschermen ze je huis beter tegen inbraak en biedt het afhankelijk van het type ook de nodige privacy! In deze blog geven we je een paar hekwerk opties die je tuin helemaal compleet maken!

 

Landelijk of toch modern?

De tijd van saaie schuttingen van hout is allang voorbij. Tegenwoordig is er keuze genoeg op het gebied van tuinomheining. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een hekwerk in donkere tinten zoals donkergrijs en zwart. Deze kleuren passen namelijk goed bij kunststof tuinmeubels en grote tuintegels. Mocht je toch meer van een romantische stijl houden, kun je een wit spijlenhek of een romantisch metalen sierhekwerk met gouden of zilveren details overwegen. Deze typen passen goed bij een romantische Engelse tuinstijl, welke wordt gekenmerkt door houten tuinmeubelen, bloemen en planten. Een landelijke tuinstijl wordt gekenmerkt door veel planten en het gebruik van water. Door bijvoorbeeld een vijver toe te voegen aan je tuin wordt de landelijke sfeer al versterkt. Door het toevoegen van een houten of metalen hekwerk wordt deze stijl extra benadrukt.

modern hekwerk
Wat voor hekwerk past bij uw tuin?

Grote tuinen afrasteren

Zoals eerder is benoemd is een van de grote voordelen van hekwerk dat deze je terrein afrasteren en je huis en eigendommen beter beschermt tegen inbraak. Om die reden is het verstandig om bij een tuin met een groot oppervlak gebruik te maken van draadpanelen. Afrasteren is dan vrij eenvoudig terwijl de hoogte van het hekwerk ervoor zorgt dat je terrein erg moeilijk te bereiken is vanaf de buitenkant. Draadpanelen zijn verkrijgbaar in zwart en groen. Voor grote oppervlakte in een groenrijk gebied is het aan te raden om draadpanelen in de kleur groen te plaatsen. Het hekwerk vermengt zich dan goed binnen de achtergrond waardoor deze bijna niet opvalt. Daarnaast zijn draadpanelen zo goed als onderhoudsvrij en kunnen ze voorzien worden van klimplanten. Het voordeel hiervan is dat er niet meer van buiten naar binnen gekeken kan worden wat zorgt voor extra privacy. Vanwege de hoogte van draadpanelen beschermt dit type afrastering ook beter tegen inbraak en vandalisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *