Blog

Hoe begint een renovatie?

Wanneer je denkt aan het renoveren van je huis is het goed mogelijk dat je een klassieke fout maakt.

Vergeten een budget te maken.

Goede planning begint en eindigt met een goede kosten berekening. En je, ik gebruik het woord berekening. De grote fout die mensen bij verbouwingen maar al te vaak maken is, ze gaan schatten. Schatten is een goed idee overigens, wanneer je na het eerste idee met je vrouw aan het overleggen bent. Dan is het nodig, om duidelijk te maken dat ook doe het zelf niet gratis is.

Voorbereiding

Bereken daarna eerst eens goed hoeveel materiaal je nodig hebt. (Alweer dat lastige woordje, bereken). Zelfs bij een eenvoudige klus is het een goed idee een lijstje te maken.
Als je gaat behangen bijvoorbeeld, heb je natuurlijk behang nodig, en lijm. Dat is duidelijk. Maar je moet ook een behangerstafel huren, en een behangersmes. En vergeet de lijmborstel, de schone borstel en de twee emmers niet. De tweede emmer is overigens om de lijm van je handen te spoelen, heel handig. Je hoeft nu niet met druppende handen door de gang naar de badkamer te lopen. En een groot plastic zeil om alles af te dekken.

Tot slot

Nu je weet wat je allemaal nodig hebt kun je precies uitrekenen hoeveel geld het je gaat kosten.En of het nu gaat om een kamer te behangen, of over een ingrijpende verbouwing van je huis, het budget is het begin en eindpunt van de renovatie. Vergeet je budget niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *