Interieur

Hoe ga jij je plinten kiezen?

Het kiezen van de juiste sfeervolle plint in je huis is een leuke maar uitdagende klus. Een goed uitgekozen plint geeft je interieur namelijk net die finishing touch. Maar waar begin je met kiezen in de tijd dat de keuze altijd reuze is?

Interieurstijl

Voordat je begint met keuzeproces is het belangrijk om jezelf af te vragen, welke kant wil ik eigenlijk op met mijn interieur? Wil je bijvoorbeeld een stoer landelijk karakter in je huis of heb je de neiging om toch wat meer richting een moderne afwerking te gaan. Van een retro stijl tot aan een Provençaalse stijl, elk persoon is gelukkig anders en hieraan danken we ook de vele mooie creaties die we vaak langs zien komen in een huis. Iedereen geeft graag zijn of haar persoonlijke touch aan het interieur om het zo sfeervol mogelijk te maken.

plinten

De juiste plinten in je huis kan tot prachtige resultaten leiden.

Soorten plinten

Er zijn dus veel verschillende woonstijlen op de wereld en om het geheel samenhangend te maken zijn er natuurlijk ook verschillende soorten plintstijlen met elk hun eigen karakter. De plintstijl die mijzelf erg aansprak zijn de oude hoge plinten die je vaak ziet bij villa’s uit jaren ’30, deze plinten komen namelijk in diverse afwerkingen die je erg leuk kan combineren met de verschillende interieurstijlen. Als je bijvoorbeeld hebt gekozen voor een wat meer modernere interieurstijl dan zal je hier je plintstijl ook op aan moeten passen door een plint te kiezen met een wat strakkere afwerking.

Een ander bijzonder soort plint die eigenlijk direct mijn aandacht trok was de monumentenplint, deze plint heeft dankzij zijn afwerking een paleisachtige feeling en zie je vaak terugkomen in de retro interieurstijlen. Zoals je kan lezen blijft het kiezen van het juiste soort plint een echte smaakkwestie en is het onverstandig om bepaalde plinten volledig weg te gaan strepen na het vaststellen van je interieurstijl. Het is daarom belangrijk om de verschillende soorten plinten te gaan visualiseren in jouw huis, dit helpt namelijk erg bij het keuzeproces.

Samples

Het blijft natuurlijk lastig inschatten welk soort plint het beste tot zijn recht komt bij je interieur. Een handige tip, twijfel je nog vraag dan eerst om een staaltje dan kun je zelf het beste oordelen of de plint echt past in jouw stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *