Hoe gaat u op zoek naar uw perfecte huis?

op zoek naar nieuw huis

De tijd is aangebroken dat u gaat verhuizen. Misschien gaat u wel groter, wilt u iets nieuws, breidt u uw gezin uit. U gaat echt op huizenjacht. Naast alles is het nu het perfecte moment om goedkoop uw droomhuis te vinden. Maar waar moet u op letten?

Financieel

Voordat u door huizen gaat zoeken die net boven uw budget zitten terwijl u denkt van niet bel de bank. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent en voorkomt u teleurstellingen. Hierna komt misschien de vraag voor een startershypotheek. Wilt u graag kopen, maar zijn uw financiële middelen beperkt? Er zijn veel possibiliteiten voor starters. Bepaalde gemeenten maken gebruik van een startersregeling hierdoor verkopen ze bepaalde huizen met korting tot wel 25%. Een aanzienlijk aantal hypotheken hebben ook een voordelige startershypotheken variant. 

Wat zoekt u precies in uw perfecte thuis?

Wanneer u weet rond welk bedrag u kunt kijken voor huizen is het een slim idee om een eisenlijstje te maken. Met deze wijze zoekt u efficiënt naar uw perfecte thuis en zal u het sneller vinden. Stel de eisen vast door middel van het kijken naar huizen waar je eerder hebt gewoond en waar je vaak binnen bent geweest.  Bedenk u zelf wel dat u zo lang mogelijk door blijft zoeken. Richt u niet op 1 huis, maar blijf doorzoeken. Als laatste wees vooral kritisch wanneer u een huis gaat bezichtigen. Wanneer u kritisch bent en niet overenthousiast kunt u vaak goed over handelen over de prijs. En naast dat u alleen het huis bezichtigd ga ook langs bij de buren. Vraag aan hun wat ze van de buurt vinden of er geluidsdichte muren zijn etc. Hierdoor heeft een volledig beeld over het huis. 

welk huis kiest u

Wat te doen als u wil kopen

Het is niet noodzakelijk, maar wij adviseren u een makelaar in Oud-Gastel te benaderen wanneer u uw huis wilt gaan kopen. Een makelaar kan u helpen de juiste prijs te betalen en niks over het hoofd te zien. Wanneer u bij de makelaar aanklopt kunt u ook meteen een bouwkundige keuring aanvragen van het huis. Dit behoed u van eventuele latere gebruik die u ontdekt en u geld gaat kosten. Wanneer u de keuze heeft gemaakt en de woning heeft gekocht wees er zeker van dat u alle afspraken (denk aan de oplevering, aanvaarding, de staat van de woning en de roerende zaken) goed vastlegt in het koopcontract. Daarnaast zorg ervoor dat u het de makelaar laat doorkijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *