Blog

Houten vloer

Het gaat niet altijd over kwaliteit, maar een houten vloer kopen of laminaat kopen, als u voor de keuze staat is kwaliteit wel belangrijk. Laminaat is wel bekend en laminaat kopen heeft ieder huiseigenaar wel eens overwogen. Maar waar moet op letten bij het kopen van laminaat?

Soorten laminaat

Er zijn verschillende soorten laminaat, maar het meest bekende is het samengestelde plaatmateriaal dat in pakketten bij de woningmarkten te koop is. Het hout bij laminaat is meestal een van die lagen. Die is meestal van papier!

Desondanks is er ook bij laminaat sprake van kwaliteitsverschillen, die worden aangegeven met de letters AC, de nummers 1 tot en met 6 en de klassen 21 tot en met 34.

Houten vloer kopen

Ook hier is sprake van kwaliteitsverschillen. Maar die worden in de eerste plaats bepaald door het houtsoort. Een eiken vloer gaat zo lang mee als een huis. Dat wil zeggen dat een houten vloer kopen een investering is en het niet meer alleen gaat om hoe de vloer er uit ziet.

De oudere huizen hebben ze overigens nog, de oorspronkelijke houten vloeren. Meestal niet van eikenhout, mahonie of andere, hoge kwaliteit houtsoorten. Het is de moeite waard bij het kopen van een ouder huis eens te kijken naar de mogelijkheden voor het vervangen van de houten vloeren.

Dat betekend dat niet een houten vloer koopt, maar dat alle vloeren in uw huis van hout worden. En dan zijn kwaliteit en houtsoort wel belangrijk, bij een zo hoge investering kunt geen vurenhouten vloeren laten leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *