Blog

Houthandels: ze bestaan nog!

Houthandels zijn over het algemeen bedrijven waar je hout en plaatmateriaal kunt kopen en dat kunt laten zagen en eventueel nog anders kunt laten verwerken. Vroeger was de houthandel alleen maar een verkooppunt met voorraad van diverse soorten hout. Als je eiken plinten nodig had ging je naar de houthandel. Of voor vuren vloerdelen. Tegenwoordig kun je ook loungebanken bij de houthandel vinden en zelfs goedkope planten zoals bijvoorbeeld viooltjes. Hoeveel echte houthandels zijn er nog? Volgens de ene site in Nederland ongeveer 19, volgens een andere 300, nogal een verschil. Bij die 300 zitten ook een paar winkelketens, die veel meer verkopen dan alleen maar hout. Als je alleen de echte houthandels zou tellen, dat wil zeggen, diegenen die echt alleen hout en hout gerelateerde producten verkopen, kom je op een aantal van 14, houthandel Alkmaar bijvoorbeeld.

 

Wat vind je bij deze houthandels?

 

  • Diverse soorten hout; vuren, grenen, eiken, Douglas, mahonie, meranti, merbau en nog andere soorten
  • Planken, balken, latten
  • Houten vloerdelen, kraaldelen
  • Houten plaatmateriaal, zoals underlayment en multiplex

 

Waarom naar deze houthandels?

 

Je vind er zachthout en hardhout. Bouwhout en tuinhout. Hout voor beschoeiingen, hout voor kunstwerken. Hout voor vloeren en hout voor deuren. De goede houthandel levert uitsluitend FSC en PEFC, keurmerken voor gecertificeerd bosbeheer, goedgekeurd en gecertificeerd hout. Hier kun je alle bewerkingen aan je benodigde materiaal laten doen. Je kunt het op maat laten zagen, boren en frezen en bij een aantal bedrijven zelfs in elkaar laten zetten, laten afmonteren.

 

De echte houthandels

 

De echte houthandels leveren ruw en geschaafd hout en plaatmateriaal. Het materiaal dus om dingen van te maken of te laten maken. Er zijn ook nog gespecialiseerde houthandels in bijvoorbeeld kastanje hout of hardhout. De echte houthandel heeft echt hout op voorraad! Ga naar de echte houthandel voor het juiste hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *