Verbouwingen

Huis ontruimen niet je dagelijkse bezigheid

huisontruiming

Ik durf te wedden dat huisontruiming niet je dagelijkse bezigheid is. Hoe vervelend het ook is om te doen, toch moet dit eens in de zoveel tijd gebeuren. Als je gaat verhuizen, als je een nieuwe vloer wilt, als er iemand komt te overlijden of als je het huis gewoon brandschoon wilt hebben. Sommige mensen onderschatten hoeveel werk dit kan zijn. Denk er maar eens aan hoeveel tijd het kost als je het tapijt wilt laten verwijderen. Je wilt ervoor zorgen dat alles soepel verloop en zonder er zelf veel te veel werk in te stoppen.

Een goed begin is het halve werk, daarom is het handig om een goeie planning te maken. Er komt namelijk het een en ander bij kijken. Er moeten meestal meerdere mensen bij betrokken zijn en je hebt vervoersmiddelen nodig. Dit moet je natuurlijk ook weer van te voren regelen. Het liefst moet dit binnen 1-2 dagen afgehandeld zijn, dat scheelt qua kosten, maar ook is dit fijn voor de omstanders. Het is natuurlijk niet leuk voor de buren om constant dat gedreun of lawaai te horen. In geval van overlijden is het aan te raden om van tevoren te overleggen welke spullen wel of juist niet weg kunnen.

woningontruiming
Moet jouw woning binnenkort ontruimt worden?

 

Daarbij is het sowieso handig om te weten hoe je het best je spullen kunt vervoeren. Kleding kan je het best vervoeren in vuilniszakken. Dan kan je het best gewoon zoveel mogelijk kleding erin proppen en later pas weer netjes opvouwen. Zorg ervoor dat je dit niet te ruw doet, anders zal de vuilniszak scheuren en kan je weer opnieuw beginnen. Servies en glazen kan je het best vervoer in thee/handdoeken of sokken/ lange kousen. Voor de dames met veel sieraden kan je het best gebruik maken van stevige kleine doosjes. Handig is ook om het hierbij van te voren te sorteren, dus oorbellen en kettingen apart etc. Dat scheelt namelijk ook weer een hoop tijd als je alles weer moet opbergen.

Het huis ontruimen in Nederland kan behoorlijk lastig zijn. In de buurt van Rotterdam moet je soms trappen lopen tot vijf hoog zonder lift met een smal trappenhuis. Als dit het geval is dan raad ik het aan om woningontruiming Rotterdam in te schakelen. Dit zijn namelijk professionals die dit vaker hebben gedaan en ervaring hebben. Zij weten wat je het best kan doen in welke situatie en zorgen ervoor dat alle spullen heelhuids aankomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *