Verbouwingen

Huis renoveren; de financiering

huis renoveren

Je beschikt over een huis, maar wilt een keer wat nieuws? Toch wil je niet verhuizen, omdat je gehecht bent aan de locatie, de woning zelf of andere eigenschappen van de woning. Dan is een renovatie wellicht een goed idee! De renovatie van een woning zorgt ervoor dat je van je eigen huis een droomhuis kan maken en geheel naar eigen smaak kan inrichten. Een dergelijke verbouwing kost natuurlijk een hoop geld en hoe financier je dit? De mogelijkheden lees je hier!

Spaargeld

Natuurlijk kan je spaargeld gebruiken voor de financiering van je renovatie. Zeker wanneer je per persoon meer dan 25.000 euro hebt gespaard. Je moet namelijk ieder jaar een vermogensrendementsheffing betalen over dit bedrag. Dit bedrag steek je natuurlijk liever in het verbouwen van je huis!

Hogere inschrijving van je hypotheek

Heb je een hogere inschrijving op je hypotheek dan kun je je hypotheek verhogen zonder dat je naar de notaris hoeft te gaan. Het maximale bedrag hiervan staat gelijk aan het ingeschreven bedrag. Het ingeschreven bedrag vind je in de hypotheekakte. Mocht je dit willen dan toetst de hypotheekverstrekker wel eerst of je inkomen en ook de waarde van je woning na afloop van de verbouwing toereikend is voor het nieuwe hypotheekbedrag.

huis renoveren
Wil je een huis renoveren? Met deze tips kom je al een heel eind.

Meefinancieren van de verbouwing

Natuurlijk kan een renovatie ook voorkomen bij de aankoop van een nieuw huis. Je kan dit bedrag meefinancieren in je hypotheek Vaak is een belangrijke voorwaarde om dit extra bedrag te kunnen lenen het feit dat de renovatie meerwaarde oplevert voor je woning. Denk hierbij aan een aanbouw of dakkapel.

Een tweede hypotheek

Het afsluiten van een tweede hypotheek kan gebruikt worden voor het uitvoeren van een renovatie. Om deze tweede hypotheek te krijgen moet je opnieuw langs te notaris. Ook hierbij wordt je financiƫle situatie opnieuw bekeken.

Consumptief krediet

In het geval van een kleine renovatie kan een consumptief krediet een goede oplossing zijn. Je vermijdt dan extra kosten zoals de kosten van een notaris of taxatie. Gebruik je het volledige krediet voor de verbouwing? Dan kan de rente fiscaal aftrekbaar zijn.

Hypotheek oversluiten

Ook is het mogelijk je huidige hypotheek over te sluiten en het bedrag te verhogen met wat je nodig hebt voor de renovatie. Je profiteert hierbij van de huidige lage rente, maar het oversluiten brengt wel extra kosten met zich mee.

Vraag advies aan

In alle gevallen raden wij aan om bij een hypotheekadviseur langs te gaan en uit te zoeken wat de beste mogelijkheid is voor jouw situatie. Hypotheek Visie is hierbij een betrouwbare partij met kantoren in heel Nederland. Woonachtig in Eindhoven? Vraag dan hier een Hypotheekadvies Eindhoven of Hypotheekadvies Maastricht aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *