Blog

Je riool renoveren: hoe gaat dat in zijn werk?

riool renoveren

Als je riolering niet meer zo goed werkt, om wat voor reden dan ook, dan kun je deze laten renoveren als daar mogelijkheden voor zijn. Voor leken kan het echter moeilijk zijn om de leidingen te bereiken: die zijn immers zeer goed weggewerkt. Beter is om een riooldeskundige uit te nodigen voor dit werk, maar wat kun je precies van hem verwachten? 

Stap 1. Nodig de expert uit voor een inspectie

Eerst moet worden vastgesteld of je riolering daadwerkelijk toe is aan renovatie. Als je riolering erg is verouderd kan het zelfs zijn dat deze geheel vervangen moet worden. Hoe komt de specialist dit te weten? Hij onderzoekt de staat van je riolering met een rioolcamera, zodat hij met een voorstel kan komen. 

Stap 2. Je krijgt een passend voorstel

Zodra de specialist meer weet over de staat van je riolering kan hij een aanpak voorstellen. Kan je riolering gerenoveerd worden? Misschien hoeven er slechts delen gerenoveerd te worden, maar dat kan per situatie verschillen. De expert legt uit wat hij precies gaat doen. Je krijgt ook alle informatie over de bijbehorende kosten. Overigens is het voorstel vrijblijvend, maar voor de inspectie moet je wel betalen.

riool vervangen
riool vervangen door een expert

Stap 3. De werkzaamheden gaan van start!

Als je akkoord bent gegaan met het voorstel van de specialist gaat hij zo snel mogelijk aan de slag. Een riool renoveren doet hij meestal door een buis te ‘relinen’. De binnenkant van de leiding wordt dan bekleed met epoxyhars (of ‘tweecomponentenhars’). De hars hardt uit en bedekt alle mogelijke scheuren of breuken. Met deze techniek kunnen leidingen van elk type materiaal worden gerenoveerd, denk aan pvc, beton, gres, staal of gietijzer. Bijkomend voordeel is dat resten en afvalwater door de gladde(-re) binnenkant beter en sneller kunnen worden afgevoerd.

Stap 4. Zorg goed voor je gerenoveerde riolering!

De expert zal je ook adviezen geven om je riolering in optimale staat te houden. Alvast een paar tips? Spoel je afvoeren maandelijks met een oplossing van heet water en huishoudsoda. Spoel ook nooit iets door wat je leidingen ernstig kan verstoppen of beschadigen! Giet bijvoorbeeld geen vet door je afvoeren en pas goed op met chemische middelen, want deze kunnen je leidingen doen slijten of smelten. 

Jij wil nu kennismaken met je expert?

Op Rioolprobleemkwijt.nl kun je snel en eenvoudig in contact komen met een expert uit je eigen regio. Ga naar de website en vul je woonplaats of postcode in. Zie je een telefoonnummer verschijnen? Dit nummer is van jouw lokale expert! Bel meteen voor een afspraak of vul het contactformulier in. Jouw specialist zal je dan zo spoedig te hulp schieten: daar kun je van op aan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *