Je verbouwing meefinancieren door een extra hypotheek

hypotheekadviseur

Er zijn veel mensen nu op zoek naar een huis. Momenteel is er veel schaarste op de woningmarkt en zijn mensen steeds minder moeilijk gaan doen om een huis te vinden. Dan kan je uitkomen bij een klushuis. Dit is een huis waar veel aan moet gebeuren. Je kan de verbouwing meenemen in je hypotheek. In deze blog lees je meer over dit onderwerp.

Een extra hypotheek voor je verbouwing

Als je een huis hebt waar een verbouwing in zit, is dat huis automatisch meer waard. Voorbeelden hiervan zijn: 

  • Uitbouw
  • Dakkapel
  • Badkamer
  • Keuken

Je kan dit laten vastleggen in een taxatierapport. Dit is een rapport waar je de waarde van je woning na de verbouwing in kan vastleggen. Op basis van die verhoging in het taxatierapport kan je een hoger hypotheekbedrag krijgen zonder een verbouwing! Zo wordt een kluswoning een stuk interessanter om te kopen als je de verbouwing kan meefinancieren in je hypotheek!

verbouwing financieren
Kan je je verbouwing mee financieren?

Kan je altijd je verbouwing meefinancieren?

Nee, dit kan niet altijd. Waarom kan dat niet altijd? Nadat je je verbouwing hebt gedaan, stijgt de waarde van je woning niet mee met de kosten die je hebt gemaakt. Hier zit altijd een verschil in. Ook het soort verbouwing heeft invloed op de waarde van je huis. Het verschil zit hem in of het een meningskwestie is of niet. Een badkamer of keuken is afhankelijk van de smaak van de potentiële nieuwe koper. Een uitbouw of dakkapel heeft niks te maken of het design mooi is. Bij een keuken of badkamer zal je zelf wat geld mee moeten nemen, en bij een dakkapel en/of uitbouw wordt het volledig meegenomen in de hypotheek. 

Een rekenvoorbeeld

Stel je voor, je koopt een huis van €300.000,- en je wilt gaan verbouwen voor €30.000,-. Door je verbouwing zal de waarde van je woning stijgen naar €325.000,-. In dit geval moet je zelf dus nog een extra €5000,- meenemen om de verbouwing af te ronden. 

Mijn eigen ervaring

Zelf waren mijn vriendin en ik ook op zoek naar een huis samen. Wij hebben een tijdje een huis gehuurd. We denken aan gezinsuitbreiding, dus dan is een groter huis wel handig. Wij waren allebei erg gecharmeerd van een klushuis vlak in de buurt van mijn werk. We hebben toen een bod gedaan en we hadden geluk! Het huis is van ons. Toen zijn we op zoek gegaan naar iemand die ons kon helpen met de hypotheek. Toen zijn we uitgekomen bij hypotheekadviseur uit Zwolle! Wij zijn uitstekend geholpen en hebben ons gewenste hypotheekbedrag gekregen! Ook mijn ouders zijn recent verhuisd. Zij hebben bij de hypotheekadviseur uit Meppel goede hulp gekregen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *