Interieur

Keukenkastjes verven in 9 eenvoudige stappen

Keukenkastjes met alle mogelijke kleuren
Als het gaat om keukenkastjes verven zijn er altijd vragen zoals: hoe maak ik de kasten schoon voordat ik ga verven? Welke verf moet ik gebruiken? Hoeveel kost het? Wees gerust: het kan heel ontspannend zijn.

Stap voor stap

In 9 eenvoudige stappen zullen wij uitleggen hoe keukenkastjes verven een ontspannende bezigheid zal zijn:
Stap 1: Verwijder hang en sluitwerk
Een vlak schilderoppervlak is de sleutel tot een strak resultaat. Verwijder daarom alle klinkjes, deurknoppen, handvaten etc.Stap 2: Keukenkasten schuren
Begin met alle oppervlaktes schoon te maken, vetvrij en droog. Gebruik o.a. een vetverwijderaar en een vochtige spons om ze schoon te vegen en laat alles goed drogen. Vervolgens starten met licht schuren en daarna het oppervlak stofvrij maken.

Stap 3: Voorbereiding
Zorg ervoor dat tijdens het schilderen een druppeldoek of een andere beschermer over de aanrecht en het omliggende gebied is geplakt. Vervolgens met schilderstape randen langs muren, aanrecht of afzuigkap afplakken.

Stap 4: Keukenkastjes primen
Kies een goede en duurzame primer in de uiteindelijke kleur. Vervolgens de primer op de keukenkastjes gaan aanbrengen. De primer moet minimaal 24 uur drogen.

Keukenkastjes verven in diverse kleuren
Stap 5: Primerlaag schuren
Zodra de primer volledig droog is, is het tijd om opnieuw te schuren. Gebruik een fijn schuurpapier met een fijne korrel.Stap 6: Keukenkastjes verven (1e laag)
Breng de eerste laag verf aan met een hoogwaardige kwast of roller.

Stap 7: Wederom schuren
Schuur een derde en laatste keer met schuurpapier met fijne korrel. Schuur licht en druk niet te hard over het oppervlakte.

Stap 8: Keukenkastjes verven (2e laag)
Een tweede laag verf aanbrengen voor een volledig dekkend resultaat. Vervolgens goed uit laten harden.

Stap 9: Laat het drogen!
Hoe langer de verf droogt, hoe duurzamer de afwerking zal zijn en hoe kleiner de kans dat deze blijft plakken tijdens het opnieuw installeren.

Tot slot
Zoals je ziet, keukenkastjes verven is heel eenvoudig. Gebruik dit stappenplan en het resultaat zal verbluffend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *