Interieur

Keukenmuur 2.0

keukenrenovatie

Kokerellen in een praktisch ingerichte keuken is een genot voor elke, al dan niet zelf uitgeroepen, chef-kok. Beeld je in: grote, glimmende werkoppervlakken, overzichtelijke keukenlades, alle keukenapparatuur binnen handbereik en de ingrediënten met één druk tegen de kastdeur in het vizier én in de kookpot. Klinkt ideaal, toch?

Een studiokeuken zoals bij Sergio Herman, Sandra Bekkari, Jeroen Meus of Herman de Blijker ziet er altijd prachtig uit. Je hoeft niet moedeloos te worden bij het aanschouwen van je eigen keuken. Ook jouw keuken tover je in een handomdraai om tot een gezellige, praktische hub.

Keukenquote op de muur

Is het je je al opgevallen dat de keukenmuur van zo’n studiokeuken vaak een woord, tekening of quote etaleert: een subtiele verwijzing naar de werkzaamheden die plaatsvinden in de broedplaats van al dat lekkers. Om dat ook in jouw keuken te verkrijgen kan je aan de slag gaan met zwarte kalkverf en krijtjes, of met stencils als je iets permanenter tegen de wand wilt. Het aller makkelijkst om te plakken zijn muurstickers. De keukenmuur verander je in een handomdraai. De sticker is gemakkelijk te plakken, goedkoop en eenvoudig te verwijderen als je eens wat anders geplakt wilt zien!

Rauw en stoer: blootliggende muur

Nog een terugkomend fenomeen bij die kookprogramma’s is de onafgewerkte, bakstenen muur. Laat je goed begeleiden om dit ook in jouw keuken tot een succes te maken. Het vergt enige kennis en know-how om een blootliggende muur goed af te werken. Een succesvolle keukenrenovatie kan van Zandvoort tot Aalsmeer. Zo zijn er professionele vakmensen die de keukenrenovatie in Noord-Holland tot een mooi en afgewerkt resultaat brengen in uw keuken. Binnen één dag kan zo’n keukenrenovatie al gebeuren. Denk maar aan het vervangen van de keukendeurtjes, of het installeren van korflades. Een renovatie hoeft dus geen grootschalig project te zijn met veel hak- en breekwerk.

keukenmuur
Ben jij tevreden over jouw keuken?

Creëer thuis ook zo’n hippe en praktische keuken

Ben je blij met de keuken die je hebt, maar zie je toch nog ruimte voor verbetering op weg naar die ideale keuken? Enkele tips:

  1. Zet verse kruiden in de keuken, het ziet er niet alleen leuk uit, ze zijn ook gewoon praktisch als lekkere ingrediënten! Zet ze in leuke bloempotten en haal ze uit die lelijke plastic potjes.
  2. Staat er keukenapparatuur op de werkoppervlakken dat je amper gebruikt? Berg het op en haal het enkel naar boven als je het nodig hebt, zo krijg je er meer werkoppervlak bij. De keukentoestellen die je nooit gebruikt hebt, kan je in elk geval verkopen.
  3. Zijn je keukenlades propvol en onoverzichtelijk? Gooi de inhoud van de lades in een schoenendoos en haal op het moment dat je gaat koken de voorwerpen eruit. Wat na twee maanden nog in de doos zit: mag weg!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *