Blog

Laat uw funderingsproblemen professioneel verhelpen

Geplaatst
funderingsproblemen

Wanneer uw woning kampt met funderingsproblemen is het aan te raden om deze zo snel mogelijk op te lossen. Niet alleen kunnen funderingsproblemen uiteindelijk leiden tot schade als scheuren in de muur  of een scheef huis, het kan zelfs gevaarlijk worden. Sinds de muren e.d. van uw woning rusten op de fundering kunt u zich voorstellen dat de muren het niet eeuwig zullen volhouden als uw fundering problemen heeft. U doet er daarom goed aan om bij funderingsproblemen, of bij een vermoeden van, een expert in te schakelen die uw fundering grondig onderzoekt.

Vaststellen van de oorzaak

Voor er ook maar aan herstelwerkzaamheden gedacht kan worden moet eerst grondig onderzocht worden wat de oorzaak van de funderingsproblemen is/zijn. Wordt hier niet voldoende naar gekeken alvorens de herstelwerkzaamheden dan zou het maar zo kunnen dat de problemen op korte termijn terugkomen. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Externe factoren als zwaar verkeer of hevige bouwactiviteiten
  • Bodemgesteldheid waar de fundering op staat
  • Vochtverlies van de grond waar de fundering op gebouwd is
  • Geconcentreerde belasting op één of meer delen van de woning
  • Verschillende funderingstypen door aanbouw/uitbouw

Als u een fundering wilt waar u weer járen mee vooruit kan dan moet de oorzaak meegenomen worden in de herstelwerkzaamheden. Alleen dan kan de gedane schade correct gerepareerd worden en voorkomt u gevaarlijke situaties in de toekomst.

funderingsproblemen oplossen
Heeft u last van funderingsproblemen?

De oplossing voor funderingsproblemen

Het meest voorkomende gevolg van funderingsproblemen is dat er een verzakking ontstaat. Dit is in meerdere vormen terug te zien. Denk bijvoorbeeld aan een verzakking van de vloer of een muur, maar een verzakking van uw gehele woning naar één kant is ook mogelijk. In dat geval zal de fundering weer naar het oude niveau gebracht moeten worden. Door middel van innovatie funderingssystemen kan de fundering, trillingvrij, weer naar het oude niveau getild worden. Uw buren zullen geen enkele overlast ervaren. Naderhand kan er gekeken worden naar herstelwerkzaamheden voor eventuele scheuren in de muur of andere typen schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *