Blog

Linnen gordijnen kopen

Hoewel gordijnen in veel huiskamers slechts een onderdeel van het interieur zijn, kun je deze extra laten opvallen door de kleur, de vorm of het materiaal dat ervoor gebruikt is. Zo zijn er diverse soorten stof verkrijgbaar om gordijnen van te maken, en een ervan is linnen. Linnen gordijnen geven luchtigheid aan je huis maar bieden wel de warmte en privacy die je van gordijnen gewend bent. Kijk maar eens op linnengordijnenshop waar je de mooiste gordijnen tegenkomt.

 

 

Lichtdoorlatend of verduisterend

 

Linnen is van nature een stof die veel licht doorlaat. In de woonkamer hoeft dat geen probleem te zijn, maar in een slaapkamer kan het vervelend zijn als in de vroege ochtend er al licht door het gordijn kiert.
Daarom kunnen linnen gordijnen naar wens gevoerd worden of zelfs verduisterend worden gemaakt. Hierdoor zijn ze geschikt voor elke ruimte in het huis.
Het voeren heeft daarnaast als voordeel dat de gordijnen anders vallen en wat voller overkomen. Dit kan heel goed zijn voor de sfeer die de ruimte uitstraalt.

 

 

Variatie

 

Gordijnen worden vaak naast het raam gehangen en horizontaal gesloten. Door linnen gordijnen te kopen die als vouwgordijn gemonteerd worden, geef je een heel andere invulling aan je raam. Het kan ervoor zorgen dat de ruimte wat moderner en lichter oogt. Ook als rolgordijn kan een linnen gordijn heel geschikt zijn, en daarmee nieuwsgierige kijkers buiten houden. Tevens kun je linnen gordijnen kopen om overdag het felste licht tegen te houden. Ze dienen dan als soort inbetween.

 

 

Reiniging

 

Als je linnen gordijnen wil kopen is het belangrijk om rekening te houden met het reinigen ervan. Linnen kan niet zomaar gewassen worden, omdat dat nadelige effecten heeft op het vallen van de stof. Het moet gereinigd worden bij de stomerij door middel van dry cleaning. Dit hoeft natuurlijk geen bezwaar te zijn, maar is wel iets wat je even moet weten van te voren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *