Loodgieter voor renovatiewerkzaamheden

Ga je in je huidige huis deze zomer drastisch renoveren? Wil je eindelijk van die oude energie vretende CV ketel af, een extra verwarming plaatsen in de werkkamer of een wastafel op een slaapkamer? Bij dergelijke renovatiewerkzaamheden kan je de hulp en advies van een loodgieter goed gebruiken.

 

 

Renovatiewerkzaamheden

Heb je een huis ‘van voor de oorlog’ dan is de kans groot dat je heel oude zaken tegenkomt die niet meer van deze tijd zijn. Een lavet, een toilet met een spoelbak op 1.90 meter hoogte met oude leidingen of rondom je huis nog zinken dakgoten? In een oud huis kan je van alles tegenkomen. Zeker als de vorige eigenaar best handig was maar van veranderingen of verbouwingen geen documentatie heeft gemaakt kan je voor verrassingen komen te staan als je gaat breken.

 

Werkzaamheden loodgieter

Een loodgieter kan veel werkzaamheden snel en vakkundig voor je doen, zoals het uitbreken van de badkamer en het plaatsen van nieuw sanitair. Maar wil je in de keuken andere spoelbakken of extra aansluitingen voor de aan- en afvoer van water? Of twijfel je over de conditie van het platte dak, de dakgoten of de hemelwaterafvoer in zijn geheel? Een loodgieter heeft kennis van zaken en kan in overleg met jou de passende oplossing geven.

 

Zelf renoveren

Wil je zelf (een gedeelte) renoveren? Maak een lijst van de werkzaamheden, van de materialen en schat de tijd in hoe lang je ermee bezig denkt te zijn. Vraag vooraf een loodgieter om samen met jou de werkzaamheden te bespreken en ter plekke te kijken of je niets over het hoofd ziet. Want ook al ben je nog zo handige klusser, niets is zo vervelend om tijdens de renovatie opeens met spoed toch de loodgieter te moeten bellen omdat je op iets onverwachts stuit.

 

Tijd besparen

Zelf renoveren kan leuk zijn als het je hobby is maar het is vaak ook een tijdrovende bezigheid. Kan je alleen maar op de avonden en in het weekend aan de verbouwing werken, dan beslaat een renovatie al snel enkele weken. Heb je een gezin met kleine kinderen, dan kan dat organisatorisch en logistiek problemen geven. Een loodgieter kan – zéker bij tijdrovende klussen – de oplossing zijn. Lastige klussen worden door hem snel en vakkundig uitgevoerd. Zodat jij je kunt bezighouden met de leuke kanten van de renovatie, zoals het uitkiezen van de materialen en de accessoires.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.