Interieur

Marrakech sfeer in huis: how-to gids

Marokkaanse verlichting

Rond 2012 werd Marrakech in Marokko tot Lonely Planet uitgeroepen tot een van de bestemmingen die je moet bezoeken. Sinds dien gaan er meer en meer mensen op vakantie naar Marokko. Enfin, wat veel mensen zich meeste bij blijft van de vakantie, naast de fantastische mensen, het lekkere eten en prachtige landschappen is de magische sprookjessfeer in accommodaties en eetgelegenheden. Het is echt die magische Arabische sprookjessfeer waardoor je echt het gevoel hebt een andere wereld binnengetreden te zijn. Maar wat zijn nu de sleutel elementen in het Marokkaanse interieur die voor deze sfeer zorgen en hoe kun je dit ook in Nederland, in je eigen woonkamer enigszins voor elkaar boksen? Daar gaat dit artikel over.

Nummer 1 zijn de lamp(en). Marokkaanse verlichting is de voornaamste veroorzaker van de geweldige sfeer die men ervaart. Dus ik beveel aan om een paar van die lampen te kopen. Kan zijn vloer lampen, staande lampen of hanglampen. Combineren zorgt voor het beste effect. Deze lampen worden in Nederland verkocht door Ghalia. Het leuke aan deze lampen is dat ze met de hand gemaakt worden. Indien je buurman hetzelfde model koopt, dat nog hebben jullie in principe verschillende lampen. Het is dus geen massa productie, niet zoals een standaard IKEA model o.i.d. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ergens exact dezelfde lamp ziet hangen.

ghalia lampen
Breng de Marokkaanse sfeer huis

Verder aanbevolen zijn de vloerkleden. Worden ook wel Beni Ouarain kleden genoemd. Deze kleden worden tevens met de hand gemaakt en zijn doorgaans afkomstig uit de Berber dorpjes rond het Atlas gebergte. Prachtige kleden met patronen zijn dit, die je onmogelijk elders in de wereld zou kunnen vinden. Maar zo een kleed is dat niet enorm veel last om dat met je mee te moeten sjouwen hoor ik je denken? Nee, tegenwoordig kan men deze makkelijk online bestellen via Ghalia.nl.

Het is dus vrij simpel, schaf een Marokkaanse lamp of twee en een berber kleed aan en in een handomdraai kan ook jij een Marokkaanse sfeer woonkamer verkrijgen. Een Marokkaanse sfeer voegt dus enorm veel toe aan iedere woonkamer. Die sfeer zorgt ervoor dat je met plezier na je werk in je eigen huis terugkomt. Dat je je gemakkelijk en ontspannen voelt in eigen huis. Dat is veel waard denken we. Bovendien, maakt het een impressie op toekomstige gasten, die zullen jouw smaak zeker waarderen en het is altijd leuk om alternatief interieur waar te nemen in de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *