Nieuwe of tweedehands garagedeur kopen

Wanneer je een garagedeur wilt gaan kopen, kan het lastig zijn om te bepalen of je een nieuwe moet kopen of moet gaan voor een tweedehands deur. In dit artikel proberen we om je een antwoord op deze vraag te geven.

De voordelen van een tweedehands garagedeur

Een tweedehands garagedeur kan aanzienlijk goedkoper zijn dan een nieuwe. Ook kan het zo zijn dat je eigenlijk een spiksplinternieuwe deur krijgt, waar alleen een beschadiging op zit (zoals bijvoorbeeld een kras) of waarvan de afmetingen tijdens het bestellen niet goed waren doorgegeven. In dat geval krijg je in principe een nieuwe deur voor de prijs van een tweedehands deur.

De voordelen van een nieuwe garagedeur

Hoewel de aanschafprijs van een nieuwe deur een stuk hoger ligt dan voor een tweedehands, ben je er wel van verzekerd dat de garagedeur onderdelen waarmee de deur functioneert nieuw zijn, waardoor er niet snel onderdelen vervangen zullen moeten worden.

Daarnaast is het zo dat wanneer je een nieuwe deur koopt, je vaak een paar jaar garantie op je aankoop krijgt. Eigenlijk heb je dus een paar jaar onbezorgd plezier van je nieuwe deur. Ook is het zo dat bedrijven waar je een nieuwe deur hebt gekocht vaak uitgebreidere service verlenen in het geval er toch iets met de deur aan de hand moet zijn. Bovendien kun je op termijn je deur inruilen voor een nieuwe, waardoor je een flinke korting op de aanschafprijs van een nieuwe deur kunt krijgen.

garagedeur
Weet jij al of je een nieuwe of tweedehands garagedeur wilt kopen?

Aandachtspunten bij de aanschaf

Met name voor degenen die besluiten om een tweedehands garagedeur te kopen, zijn er een aantal aandachtspunten die je zeker in overwegen moet nemen voordat je overgaat tot een aanschaf. De 1e is de conditie van de garagedeuronderdelen. Als je niet in staat bent om te bepalen hoe het is gesteld met deze onderdelen, dan raden we je aan om sowieso niet bij een particulier een tweedehands deur te kopen, maar bij een speciaalzaak. In een dergelijk bedrijf werken immers vakmannen die weten of het nog veilig is om bepaalde onderdelen van de garagedeur te blijven gebruiken of dat je ze beter kunt vervangen.

Naast de aandachtspunten voor wat betreft de deur zelf, kun je ook flink op de prijs besparen van een tweedehands deur. Dat kun je bijvoorbeeld doen door te kijken wie er in je omgeving nog meer een deur wilt kopen om die manier groepskorting te bedingen.

Zoals je begrijpt hebben zowel nieuwe deuren als gebruikte deuren hun eigen voor- en nadelen. Ga daarom na welke wensen en eisen je aan de deur stelt om zo vast te kunnen stellen of een nieuwe of juist tweedehands deur het beste bij je past. Maar naast alle besproken aandachtspunten is natuurlijk ook belangrijk welke deur het beste past bij de manier waarop je de garageruimte wilt gaan gebruiken. Daarover kun je meer lezen door op de volgende link te klikken: http://www.aannemersbedrijfbarendrecht.nl/welke-garagedeur-moet-je-kopen/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *