Nog even snel een goedkopere dakkapel of kozijnen

Nederland is bijna uit de economische crisis als we de meest recente berichten moeten geloven. Op woensdag 21 januari 2015 werd bijvoorbeeld bekend gemaakt dat de huizen prijzen in 2014 met 0,9 procent zijn gestegen ten opzichte van 2013. Toch zijn we er met zijn allen nog lang niet, want ondanks alle positieve berichtgeving blijft het kwakkelen, zeker in de bouw. Het is dan ook jammer dat vanaf 1 juli 2015 het verlaagde btw-tarief op arbeidskosten bij herstel- en renovatiewerkzaamheden verdwijnt. In de komende alinea’s gaan we het kort hebben over wat u kunt besparen op een dakkapel of kozijn door gebruik te maken van het lagere btw-tarief.

De regels

De overheid besloot enkele jaren geleden het btw-tarief op arbeidskosten te verlagen, zodat het aantrekkelijker werd voor huiseigenaren om te investeren in een dakkapel of kozijnen, want deze werden door de maatregel immers goedkoper. Je kunt alleen profiteren als de betreffende woning minimaal twee jour oud is, het gaat om herstel- en renovatiewerkzaamheden en het is alleen toepasbaar op de arbeidskosten. Bij een dakkapel geldt dat hoogstens 55 procent van de kosten mogen worden opgevoerd als arbeidskosten, dat percentage is bij kozijnen 40 procent. Normaal gesproken is het btw-tarief 21 procent, waar dat tot 1 juli 2015 slechts 6 procent is.

Het voordeel

U besluit op 1 februari een nieuwe kunststof dakkapel te kopen. De dakkapel is 4 meter breed en kost voor het gemak 4.000 euro exclusief btw. Wat kost de dakkapel voor 1 juli 2015 en wat kost de dakkapel na deze datum? Voor het vestrijken van de maatregel zijn de kosten inclusief btw 4.510 euro, na juni zijn de kosten 4.840 euro. U kunt op het moment dus nog ruim 300 euro besparen.

Op nieuwe aluminium, houten of kunststof kozijnen valt ook flink te besparen. Wanneer u alle kozijnen van het huis laat vervangen, dan kost dat exclusief btw al snel 12.000 euro. Na de zomer zijn de kosten 14.520 euro, waar je voor de zomer 13.800 euro betaalt, ofwel een besparing van meer dan 700 euro. Dat is zeker de moeite waard. Wil je meer informatie over het vervangen van kozijnen, ga dan naar kozijnen-web.nl.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.