Blog

Ontdek de voordelen van renovatievlies

Om oude muren te renoveren wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van renovatievlies. Dit vlies maakt het ook voor particulieren heel gemakkelijk mogelijk om verouderde muren een nieuwe look te geven.

 

Een vlakke ondergrond

 

Vaak worden oudere muren eerst voorzien van een nieuw laagje pleisterwerk. Bij kleine onregelmatigheden in de pleister of bij temperatuurverschillen, bestaat echter het risico dat er haarscheurtjes beginnen te verschijnen in het pleister. Door renovatievlies tegen het nieuwe pleisterwerk te kleven, voorkom je dat je nieuwe muur terug oneffen wordt.

Heb je een oppervlak dat heel lichtjes zanderig is of kleine oneffenheden vertoont? Dan kan je overwegen om er dadelijk een laag vliesbehang over aan te brengen. Dit gaat veel sneller dan pleisteren, en is bovendien ook veel eenvoudiger. Let op: gebruik het vlies wel enkel om hele kleine oneffenheden te verbergen. Grotere onregelmatigheden blijven ook doorheen je vliesbehang zichtbaar.

 

Aan de slag met verf

 

Renovatievlies vormt de ondergrond bij uitstek om op te schilderen. Het absorbeert veel minder verf dan eender welke andere ondergrond, en bovendien is het vrijwel onmogelijk om last te hebben van strepen of kleurverschillen wanneer je op vliesbehang schildert. Het resultaat ziet er helemaal egaal uit.

Bovendien bestaat bij oudere muren vaak het probleem dat de ondergrond kleurverschillen vertoont. Een uitgedroogde vochtvlek? Gyprocplaten waarvan de naden met pleister zijn weggewerkt? Deze kleurverschillen zijn erg snel zichtbaar doorheen je verflaag. Daarom is het een goed idee om hier eerst een laagje vliesbehang tegenaan te kleven.

 

Een snelle en betaalbare oplossing

 

Renovatievlies kan je gewoon zelf aanbrengen, terwijl het plaasteren van een muur gewoonlijk de expertise van een professional vereist. Bovendien heb je na één laag vliesbehang reeds een effen oppervlak, waarop je na 24u kan schilderen. Pleister heeft vaak verschillende dagen nodig om volledig uit te drogen.

 

Extra stevigheid

 

Pleister is erg gevoelig voor krassen en schokken. Renovatievlies is dan ook een heel praktische oplossing om de muren van een extra stootvaste laag te voorzien en om ervoor te zorgen dat je interieur er als nieuw blijft uitzien.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *