Interieur

Oude meubels pimpen

meubels opknappen

Interieur trends veranderen tegenwoordig vrij snel. Als je riant in de liquide middelen zit, koop je gewoon elk jaar een nieuw interieur volgens de laatste trend. Als je wat minder budget hebt, zul je het anders aan moeten pakken. Hoe kun je voor een zacht prijsje toch meegaan met de trends? Je kunt ervoor kiezen om je bestaande meubels te pimpen. Als dat niet mogelijk is, kun je oude meubels op de kop tikken om die te pimpen.

Oude meubels scoren

Als je zelf meubels wilt pimpen, dan is hout het makkelijkste materiaal. Gebruikte meubels zijn ruimschoots voor handen, bijvoorbeeld op Marktplaats. Als je wat meer idee├źn op wilt doen, dan kun je ook bij een kringloopwinkel langs gaan. In een kringloopwinkel kun je uiteenlopende en verrassende meubels vinden. Net als op Marktplaats hoef je zelden de vraagprijs te betalen. Het is dan wel zaak dat je afdingt natuurlijk. Zo kun je een robuuste oude kast of tafel kopen. Nu is het tijd om het gedateerde uiterlijk naar het hier en nu te transformeren.

meubels opknappen
Op deze manier kun jij je oude meubels pimpen

Ontwerpen en inkopen

Het is verstandig om een ontwerp of anders een plannetje te maken voordat je aan de slag gaat. Wil je van dat klassieke dressoir alleen de kleur veranderen, moeten de handgrepen ook anders of wil je van twee tafels een trendy nieuwe maken? Maak een paar schetsen en maak een lijstje met spullen die je nodig hebt.

Bewerken en opknappen

Bij het opknappen van oude houten meubels volg je altijd dezelfde stappen. Je begint met schoonmaken en ontvetten. Stof, vet en vuil moeten verwijderd worden. Daarna kun je, als het materiaal erg onregelmatig is, het hout licht opschuren. Als je van donker naar licht wil gaan, gebruik dan als eerste laag een witte grondverf. Als de grondverf droog is, kun je met een moderne kleur het werk afmaken.

Oude meubels pimpen geeft voldoening en je kunt voordelig mee met elke trend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *