Plafond stucen

stucadoor

Wilt u graag u plafond laten stucen van uw bestaande woning of van uw nieuwbouwwoning maar weet u niet welke opties er zijn? Of bent u benieuwd of u het ook zelf zou kunnen doen?

Plafond glad stucen

De meeste mensen zullen ervoor kiezen om hun plafond glas te laten stucen. Dit is een gipsplaat met een dikte tussen de 5 en 8 mm. Veel mensen zullen er ook voor kiezen om als de stuclaag is opgedroogd nog een afwerking laag aan te brengen dit kan van bijvoorbeeld latexverf zijn. Bij bestaande woningen zal er vaak nog een flinke laag specie worden aangebracht dit zal voorkomen dat er te veel spanning op het stucwerk komt en het los kan knappen.  Bij nieuwbouwwoningen zou u wel een dunnere laag kunnen aanbrengen dit wordt ook wel een filmlaag of filmwerk genoemd deze laag ligt tussen de 2 en 3 mm dikte.  Als de ondergrond vlak genoeg is vaak is dat het geval bij nieuwbouwwoningen zou u kunnen kiezen voor spackspuitwerk dit is een laag die je over u plafond zou kunnen spuiten. Dit is een wat goedkopere optie dan dat u bijvoorbeeld voor fix & finish zou kiezen dit is ook een goede optie als u al een strakke ondergrond heeft.  Fix & finish zorgt voor een gladder resultaat dan dat u zou kiezen voor spackspuitwerk dit komt omdat de structuur van spackspuitwerk korrelig is.

Welke soorten zijn er mogelijk

U heeft verschillende opties waar u voor zou kunnen kiezen als u van plan bent uw plafond te laten stucen zo zou u bijvoorbeeld voor een goedkope optie spackspuitwerk kunnen gaan dit is een korrelige structuur maar als u liever gaat voor een strakkere optie zijn daar ook genoeg soorten van.

  • Geschikte soorten stucwerk voor plafond:
  • Spuitwerk
  • Schuurwerk
  • Sierpleiser
  • Glas pleisterwerk

Met behulp van een gipslaag maakt de stucadoor u plafond helemaal egaal waardoor als u zou willen u er ten alle tijden makkelijk overheen zou kunnen verven. De meest voordelige optie is het spuitwerk ook hier zou je er voor een gladde structuur kunnen kiezen en omdat dit het minste werk is voor de stucadoor zal dit vaak ook een van de goedkoopste opties zijn.

Wat ook een populaire opties zijn zijn sierpleisters en schuurwerk. Met een sierpleister breng je een extra laag aan wat zorgt voor de afwerking hiermee zou je ook voor verschillende kleuren kunnen kiezen om u plafond helemaal naar wens te maken.

Als u kiest voor het schuurwerk zal de stucadoor de gipslaag in cirkelvormige bewegingen aanbrengen waardoor je een uniek patroon zal creëren dit zal u ruimt een elegante uitstraling geven.

stucwerk
Strak stucwerk met spackspuitwerk

Kosten van een plafond stucen

Er zullen een paar factoren meespelen die de uiteindelijke prijs van u plafond gaan bepalen. Zo speelt van zelf sprekend het aantal m2 wat u wilt laten stucen mee en welke soort stucwerk u wil ook zal de staat van hoe het plafond er van tevoren uitziet meespelen moet er bijvoorbeeld eerst nog dingen dichtgemaakt worden etc.  Het is niet mogelijk om een precieze prijs weer te geven van wat dit nou allemaal precies gaat kosten dit komt omdat het bij elk bedrijf een anderen prijs zou hebben. Wij zullen hier wel een gemiddelde prijs weergeven dat u ongeveer weet wat u te wachten staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *