Renoveer je huis om personeel te huisvesten!

huis renoveren voor personeelshuisvesting

Het is tegenwoordig onder allerlei soorten bedrijven erg populair om arbeidsmigranten in te huren. Dit is niet alleen goedkoper, maar vaak hebben zij ook specifieke vakkennis en een uitstekende werkdiscipline. Dat wordt uiteraard erg gewaardeerd. Echter komt er nogal wat bij kijken. Dat ze voor je komen werken is één zaak, maar ze moeten natuurlijk ook ergens wonen en het liefst niet te ver weg van het bedrijf waar ze werkzaam voor zullen zijn. Hierin heb je heb je verschillende mogelijkheden, maar heb je er wel eens aan gedacht om zelf een huis te renoveren voor personeelshuisvesting? En zo ja, weet je waar je allemaal op moet letten?

Budget

Een renovatie kan al snel hoog in de kosten oplopen wanneer er niet wordt gehouden aan een vooraf bepaald budget. Je bent een ondernemer en je wilt verdienen. Daarom is het van belang om op een slimme en efficiënte wijze vooraf een budget te bepalen en jezelf daaraan probeert te houden tijdens de renovatie. Wees realistisch in wat je wilt en doe enkel het nodige.

personeelshuisvesting
Je huis renoveren in verband met personeelshuisvesting

Indeling

Wanneer je een huis gaat renoveren in verband met personeelshuisvesting, heb je zelf de touwtjes in handen over hoe je de indeling bepaald (wel afhankelijk van je budget natuurlijk). Het is hierbij belangrijk dat je één ding beseft: wanneer je goed bent voor je personeel, is je personeel goed voor jou. Het is dus onverstandig om het zo in te delen dat men niet een fatsoenlijke leefruimte meer heeft. Je hebt vast wel eens gehoord dat er in bepaalde woningen of panden een hoop arbeidsmigranten op elkaar gepropt zijn. Uiteraard besef jij als goede ondernemer dat dit absoluut niet kan en ook niet menselijk is. Creëer daarom een “menselijke” indeling waarin men de ruimte heeft om o.a. te koken, te eten, zich te vermaken, te wassen en te slapen.

Locatie

Denk ook na of de locatie van de te renoveren woning op een voordelige afstand ligt van het bedrijf waar de arbeidsmigranten voor zullen gaan werken. Wanneer je huidige woning te ver weg ligt naar je zin, is het wellicht een idee om eens op zoek te gaan naar een woning die een gunstige ligging heeft. Renovatie is een investering, maar het moet zich wel kunnen terugverdienen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *