Verbouwingen

Renoveren van je keuken hoeft niet duur te zijn

Onder lekker wonen verstaan we meestal dat we een huis hebben die van alle gemakken is voorzien en waar we kunnen ontspannen. De keuken behoort tot één van de ruimtes in huis die erg belangrijk is. Vooral als koken en lekker eten met familie en vrienden belangrijk voor je is. Maar wanneer je op menig online woonmagazine kijkt, dan zie je daar zeer fraaie droomkeukens, waar het goed toeven moet zijn. Je werpt daarna een blik op je eigen keuken en constateert dat deze in de verste verte niet in de buurt komt van die mooie keuken in het online woonmagazine. Om nu direct een hele keuken te veranderen, dan blijf je bezig, als je ook maar een klein beetje met de nieuwste keukentrends wilt meedoen. Kies dan voor een renovatie van de keuken die helemaal niet duur hoeft te zijn.

Keukenkastdeurtjes

Wil je je keuken een volledig ander uiterlijk geven, dan is een splinternieuwe keuken helemaal niet nodig. Vervang eens alle keukenkastdeurtjes en je zult versteld staan wat voor metamorfose je keuken heeft gekregen. Zo tover je een klassieke keuken met de juiste deurtjes om tot een hypermoderne keuken. Soms kan het vervangen van de deurgrepen alleen al genoeg doen.

Nieuw werkblad

De stijl van je keuken verander je al enorm als je het werkblad vernieuwd. Heb je bijvoorbeeld een houten werkblad en je wilt een modernere look? Kijk dan eens wat er met je keuken gebeurt als je dit oubollige werkblad vervangt door een roestvrijstalen werkblad. Het lijkt alsof je een volledig nieuwe keuken hebt.

Tips keuken renoveren
Een keuken renoveren hoeft niet lastig te zijn.

Apparatuur

Keukenapparatuur gaat in veel gevallen niet zo lang mee als de keuken zelf. De technische mogelijkheden, maar ook het uiterlijk van elektrische apparaten veranderen erg snel. Daarnaast zijn de nieuwste apparatuur ook nog eens veel energiezuiniger dan de oudere keukenapparatuur. Verander daarom je oven en je magnetron en de sfeer is al direct heel anders, je kookt met betere apparatuur en ook nog eens veel zuiniger.

Tegels

Vooral oudere keukens willen nogal eens tegels hebben die oud zijn, beschadigd en die vooral helemaal uit de mode zijn. Er zijn verschillende manieren om deze oude tegels aan het zicht te onttrekken. Je kunt ze eruit slopen en moderne tegels tegen de wand plakken, je kunt de tegels schilderen, maar je kunt ook kiezen om geen tegels meer te nemen. In plaats daarvan plaats je een roestvrijstalen spatscherm. Je keuken ziet er een stuk moderner uit en een spatscherm is functioneel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *