Blog

Rietendak als besparing

Rietendaken kwam je vroeger in Nederland niet heel veel tegen. Ze waren in de afgelopen tijd bijna alleen maar weggelegd voor de rijkere mensen onder de bevolking. Nu zie je het rietendak echter steeds vaker voorbij komen en dat is zeker niet voor niks. Het is niet alleen een hele mooie toevoeging aan de uitstraling van je huis, maar is ook goed wat betreft de duurzaamheid, veiligheid en energiezuinigheid van het riet.

Een rietendak kan je dak – en daarbij dus ook vooral het huis – gemakkelijk een romantische uitstraling geven. Wie claimt dat een pannendak vele malen goedkoper is dan een rieten dak heeft het daarnaast ook totaal fout. Als je een prijsvergelijking maakt dan zul je zeker blij verrast worden door het resultaat. Een rieten dak heeft bijvoorbeeld geen goten nodig en dus kun je de kosten van de bijbehorende dure afwerking daarbij besparen. Ook heeft het riet veel minder onderhoud nodig dan een pannendak. Ook zal een rietendak een veel hogere meerwaarde geven wat betreft je huis wanneer je een chique rieten dak hebt. Het geeft een prachtige natuurlijke uitstraling.

Riet is een natuurproduct en is dus niet alleen goedkoop, maar daarnaast ook nog eens zeer milieuvriendelijk. Het oogsten van het riet kost dan ook nauwelijks energie. Wel moet je ervoor zorgen dat het riet goed op het dak wordt bevestigd. Het is dan essentieel om het rietdekken zelf te laten doen door goed opgeleide vakkundige rietdekkers.

Tegenwoordig zijn de rieten daken ook nog eens veel veiliger dan ze ooit zijn geweest. Er blijken dus alleen maar pluspunten te zijn. Door een recent uitgevonden methode zorgt een rieten dak door een lage energierekening. Twijfelen hoeft dus niet meer. Een rieten dak heeft, wanneer je deze vergelijkt met een pannendak, aanzienlijk meer pluspunten. Twijfelen is dus niet nodig, met een prachtig bourgondisch huis dat ook nog eens geld bespaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *