Verbouwingen

Rolsteigers aanbod

Lijkt je best handig zo’n steiger, maar welke kies je uit het toch best indrukwekkende aanbod van steigers? Als je een mobiele steiger wenst, kies dan voor de rolsteiger die is voorzien van wieltjes en dus verrold kan worden. De rolsteiger biedt meer voordelen ten opzichte van de vaste steiger. De rolsteiger is namelijk kleiner en lichter en heeft het voordeel dat je de steiger gewoon zelf op mag bouwen. Dit is bij een vaste steiger niet mogelijk. Of beter: dit mag niet.

 

Met een ladder


Ga maar na; vroeger moest je het op hoogte doen met alleen een ladder. Wat een extra werk gaf dat, om de ladder steeds te moeten verplaatsen. Uiteraard dien je ook de rolsteiger steeds te verrollen, staat ie echter dan heb je toch behoorlijk meer reikwijdte en bewegingsvrijheid dan met een ladder. En dus is de conclusie gerechtvaardigd dat je met een rolsteiger sneller de klussen op hoogte – aan onder meer gevels en plafonds- klaart.

 

Automatisch iets meer veiligheidsrisico’s


Op hoogte je werk doen levert automatisch wat meer veiligheidsrisico’s op. Toch is het vooral een kwestie van goed opletten en gewoon je verstand gebruiken op de rolsteiger, waarvoor daarnaast een aantal regels en aandachtspunten zijn vastgelegd. Zo plaats je de rolsteiger op een vlakke en harde ondergrond en zet je de wielen meteen op de rem. Dit doe je voor iemand de steiger gaat beklimmen. Dat beklimmen doe je vanaf de binnenkant en altijd met lege handen en belangrijk is om de rolsteiger steeds schoon en opgeruimd te houden. Dat geldt nadrukkelijk ook voor de sporten. Maak ze schoon, voor je het weet zijn ze glad met alle gevolgen van dien.

rolsteiger
Ontdek de voordelen van een rolsteiger

Maximaal twaalf en acht meter


De steigers voor buiten mogen maximaal twaalf meter hoog zijn, voor binnen geldt een maximum van acht meter.  De steigers op wielen mogen overigens met een maximale lengte van acht meter verplaatst worden. Wil je een steiger voor buiten dus verrollen, dan verlaag je de steiger eerst met vier meter.

 

Houd met de wielen contact met de grond


Het verplaatsen van de rolsteiger doe je altijd met twee personen en dus nooit alleen. Zorg dat de stabilisatoren dichtbij de grond blijven en dat de wielen daadwerkelijk contact met de grond hebben en houden. Je verplaatst de rolsteiger niet als er zich iemand op bevindt en je verplaatst de rolsteiger evenmin als er losse materialen op de systeemsteiger, want zo wordt de rolsteiger ook wel eens genoemd, liggen.

 

Klein, mobiel en heel handig


Windkracht 6 is het signaal om de steiger in de loods te laten, want vanaf windkracht 6 mag je niet met de steiger werken. Dit is dan veel te gevaarlijk. Ben je al aan het werk als de wind kracht 6 bereikt, verlaat dan zo snel mogelijk maar wel op veilige wijze de steiger op wielen. Vooral het feit dat ie mobiel is en je ‘m zelf op mag bouwen zijn voordelen, net zoals het feit dat aluminium in plaats van veel zwaarder staal is gebruikt. Klein, mobiel en handig. Klopt, dat is de rolsteiger.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *