Blog

RVS deurkrukken monteren

deurkrukken monteren

Wanneer je deurkrukken aan vervanging toe zijn, kan je opteren om een professional te laten komen, maar dat zal je natuurlijk veel kosten. Een deurkruk monteren is eigenlijk helemaal niet moeilijk, en met onderstaande tips kan ook jij dit makkelijk zelf. Ook als je met twee linkerhanden geboren werd!

Voordelen RVS

Het eerste wat je moet doen als je deurkrukken aan vervanging toe zijn, is opzoek gaan naar nieuwe deurkrukken natuurlijk. Deurkrukken zijn er in verschillende uitvoeringen, maar RVS deurkrukken zijn een goede keuze. RVS deurkrukken gaan namelijk langer mee, omdat ze niet roesten. Daardoor besparen ze je heel wat geld. RVS deurkrukken zijn mooi in design en er zijn uitvoeringen die passen in elk interieur.

deurkruk
Zo monteer je een RVS deurkruk!

Een RVS deurkruk monteren doe je zo!

Het is eigenlijk niet moeilijk om een RVS deurkruk te monteren. Al wat je nodig hebt is een handig stappenplan. Daarom hebben wij dit voor jou voorzien. Pas op, want er is namelijk een verschil bij het monteren van een deurkruk bij een nieuwe deur met het vervangen van een oude deurkruk. Bij het vervangen van een auto deurkruk begin je dus pas bij stap 4.

Stap 1
Het eerste wat je moet doen is de doornmaat van je slot berekenen. Dat doe je door de afstand tussen de voorkant van de voorplaat van het slot tot aan het hart van het deurkrukgat te meten, standaard is dat ongeveer 50mm. Daarna moet je de afstand tussen de onderkant van de deur en het deurkrukgat ook meten. Markeer beide kruisingen op de deur. Als je deurkrukken met een rozet gebruikt, moet je wel noteren of op het slot patentgaten zitten, anders gebruik je best geen deurkrukset met rozet.

Stap 2
Daarna ga je over naar de tweede stap: gaten boren. Boor je gaten, waar je de markeringen geplaatst hebt. boor het gat ongeveer zo’n 5 mm diep en maak het vervolgens groter met een houtspeedboor tot 12 mm.

Stap 3
Als de gaten geboord zijn, mag je het slot monteren. Plaats het slot op de deur en schroef het vast.

Stap 4
Vervolgens plaatsje de verbindingsstift door het slot. Dit doe je op zo’n manier dat de verbindingsstift langs beiden kanten evenveel uitsteekt. Wanneer je dit gedaan hebt, schuif je aan beide kanten de deurkrukken over de verbindingsstift.

Stap 5
Als je de deurkrukken hebt geplaatst, dan mag je vervolgens opnieuw de boorgaten aftekenen. Doe dit pas wanneer je ziet dat de deurkrukken (en eventueel de rozetten) goed geplaatst geweest zijn. Dat wil zeggen dat ze beiden mooi horizontaal staan. Om te kunnen boren haal je vervolgens terug de deurkrukken weg en begin je ook hier gaten van 5 mm te boren.

Stap 6
Als laatste stap mag je de deurkrukken weer op de verbindingsstift plaatsen. Vervolgens zet je de deurkrukken vast door patentbouten en schroeven in de boorgaten te bevestigen en deze goed stevig aan te schroeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *