Scandinavisch interieur, simpel maar knus

kenmerken scandinavisch interieur

Het inrichten van je woning kan een stressvolle klus zijn. Je kiest een kleur voor de muren, je laat een mooie vloer leggen en je kiest de tegels voor keuken. Maar dan gaat het werk pas echt beginnen. Je moet nu een stijl kiezen voor het interieur van je woning. En je moet de juiste keus maken, want je gaat er nog jaren in leven. Ga je voor modern of kies je een klassieke stijl in je woonkamer? Er is nog een derde optie die erg interessant is. Heb je weleens gedacht aan een Scandinavisch interieur?

Rust en authenticiteit

Het Scandinavisch wonen wordt voornamelijk gekenmerkt door rust en authenticiteit. Het is een simpele maar zeer knusse manier van je woning inrichten. Net als het Scandinavische volk staat deze manier van wonen voor soberheid, maar ook voor een grote mate van functionaliteit. De meubels staan bekend om het vakwerk en zijn vaak gemaakt met de hand. De Scandinaviër hecht veel waarde aan detail en dat is terug te zien in de woningen. Met een Scandinavisch interieur haal je echte kwaliteit in huis.

scandinavisch interieur
Een Scandinavisch interieur toevoegen in je woning

Kleuren en materialen

De meest gebruikte kleuren in een Scandinavisch interieur zijn wit en andere lichte kleuren. Dit sluit goed aan bij de simpele uitstraling. Een groot voordeel van een wit interieur is de hoeveelheid mogelijkheden die het biedt. Wit past immers bij ieder andere kleur. Verder worden er voornamelijk natuurlijke materialen gebruikt in de inrichting. Hout, leer en stof zijn hier goede voorbeelden van. Met een mooie wollen deken maak je het geheel helemaal af.

Scandinavisch is de trend van nu

Haal de winterse sfeer van Scandinavië in huis. Veel mensen zijn je voorgegaan en er zullen er nog veel meer volgen, want het is dé trend van dit moment. Gebruik niet teveel accessoires, minimalisme is het sleutelwoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *