Tuinen

Steek je tuin in een nieuw jasje met deze tips

Geplaatst

Je tuin is een belangrijke aanvulling op je woning en daarom wil je natuurlijk wel dat deze er mooi bij ligt. In de zomer breng je waarschijnlijk flink wat tijd buiten door en dan wil je wel tegen een goed onderhouden tuin aankijken. Daarnaast draagt een nette tuin natuurlijk positief bij aan de waarde van jouw woning. Vandaag geven we je daarom wat tips om het meeste uit de renovatie van jouw tuin te halen!

Creëer een hoekje waar de hele familie samen kan komen

De zomer is natuurlijk het perfecte seizoen om vaak buiten te zijn. Picknicken in het park en zonnebaden op het strand is natuurlijk geweldig, maar uiteindelijk gaat er niets boven je eigen tuin. Om ervoor te zorgen dat het in je tuin fijn toeven is, is het belangrijk om te zorgen voor tenminste één comfortabele zone waar  je met de hele familie samen kunt komen. Heerlijk ontspannen als de zon schijnt of uitgebreid tafelen in het weekend… Je kunt bijvoorbeeld een loungeset aanschaffen of losse tuinmeubelen kopen die samen een mooi geheel vormen. Zo krijgt je tuin gelijk een gezellig uitstraling!

Zorg voor kleur

Niets leuker dan wat kleur om je tuin op te fleuren! Een goede manier om wat kleur in je tuin te brengen, is natuurlijk door mooie bloemen te planten. Over het algemeen geldt het voorjaar als het ideale seizoen om te zaaien, maar ook in de zomer kun je prima planten. Ga naar een tuincentrum bij jou in de buurt om na te vragen welke bloemen je in deze tijd van het jaar het beste aan je tuin kunt toevoegen.

Naar de spa? Dat kan ook in je eigen tuin

Zo nu en dan is het heerlijk om even te ontspannen door een dagje naar de spa te gaan. Ook in jouw tuin kun je elementen toevoegen waarmee je een eigen versie van een spa creëert. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sauna of een jacuzzi in je tuin? Wellicht heb je dit nog niet eerder overwogen, maar het is zeker een mogelijkheid. Schrikt deze tip je af door de kosten die eraan verbonden zijn? Toegegeven, dit zijn niet de meest goedkope items om aan je tuin toe te voegen. Wanneer je met regelmaat gebruik maakt van je sauna of jacuzzi is dit echter geen absurde uitgave. Met name als je je bedenkt dat een sauna tot wel 25 jaar meegaat en dat het gemiddelde bubbelbad een levensduur heeft van zo’n 20 jaar.

 

Heb jij al zin gekregen om je tuin flink onder handen te nemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *