BlogVerbouwingen

Subsidies voor het onderhoud van uw huis

traplift vergoeding

Wat veel mensen niet weten is dat er met regelmaat subsidies worden verstrekt door de gemeente voor het onderhoud van een koopwoning. Zoals gebruikelijk is het belangrijk om te kijken naar de criteria die gelden voordat een subsidie kan worden aangevraagd. Per gemeente kan dit weleens verschillen dus check vooral hoe het bij uw gemeente is geregeld. Over het algemeen zijn er verschillende subsidies aan te vragen denkend aan: woningverbetering, funderingsonderzoek, groene daken, samenvoeging woningen en het vergroten van de woning. Houd er wel rekening mee dat een subsidieaanvraag tijd nodig heeft eer dat het wordt goedgekeurd. Denk hierbij aan een termijn van minimaal 8 weken en in het uiterste geval gaan hier nog 12 extra weken overheen. Op het moment dat de aanvraag wordt goedgekeurd krijgt u een besluit met hierin het totaalbedrag en de voorwaarden. Daarnaast kan het zijn dat er nog om een vaststelling gevraagd wordt.

Verduurzaam uw huis met subsidies!

Vooral in de huidige tijdsgeest wordt het verduurzamen van woningen aangemoedigd. Veel mensen praten erover en denken erover na. Zo is het erg populair om het dak, de buitenmuren, de vloer of zelfs de ramen te isoleren. Er hangt wel een kostenplaatje aan vast. Al zeggen velen dat je op de lange termijn het geïnvesteerde bedrag wel weer terugverdiend omdat je gewoonweg minder energie verbruikt door de isolatie. Al met al is er een flinke spaarpot voor nodig om de plannen te realiseren. Dit maakt dat veel mensen nog terughoudend zijn. Het goede nieuws is dat de gemeente tegenwoordig met de burger mee wil denken. Sinds kort is het mogelijk om een subsidie te ontvangen als je je huis laat isoleren. Daarnaast krijg je ook een subsidie als je een zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel of biomassaketel koopt. Veel bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben ook speciale acties die interessant zijn om op te letten. Voor al deze subsidies geldt dezelfde regel: check bij je gemeente wat de voorwaarden zijn en laat u goed informeren!

subsidies
subsidies voor uw huis

WMO aanpassingen

Naast het onderhoud van uw huis is het ook mogelijk om een toilet verhoging of een traplift vergoeding te krijgen. Of u in aanmerking komt voor deze vergoeding is afhankelijk van de zwaarte van de zorg die u nodig heeft. De WMO ook wel bekend als de Wet maatschappelijke ondersteuning regelt deze vergoedingen. Vooral mensen die een beperking hebben, gehandicapt zijn of psychische problemen hebben kunnen in aanmerking komen voor deze vergoeding. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *