Tijd voor nieuwe tegels?

tegels kopen

Ben jij toe aan een andere inrichting? Dan is het tijd om nieuwe tegels uit te zoeken. Maar waar te beginnen? Er is online erg veel aanbod te vinden, en iedere dag komen er weer nieuwe stijlen en soorten bij. De inrichting van jouw woning is erg smaakgevoelig, dus het is belangrijk dat je een tegel kiest die echt bij jou past. Sommige mensen houden van een tegel met drukke print, die direct opvalt wanneer je de woning binnenloopt, waar andere mensen juist houden van een neutrale wand of vloer, die rust uitstraalt. Er is veel mogelijk op het gebied van tegels, dus het is maar net wat jouw wensen zijn.

Verschillende stijlen tegels

Wanneer je nieuwe tegels gaat kopen, zul je zien dat het aanbod gigantisch is. De grootte, maar ook de vorm en de afwerking verschillen per tegel. Hou je van een natuurlijke uitstraling? Dan zit je goed met een natuursteenlook tegel. Deze zien er heel natuurlijk uit, en geven het effect van granieten tegels, zonder het prijskaartje van graniet. Ook houtlook tegels zijn erg populair. Hout geeft een huiselijke sfeer aan de woning, waardoor het extra fijn thuiskomen is. Een nadeel van echt hout is echter dat vuil in hout trekt en dit niet gemakkelijk schoon te maken is. Parket leggen is ook een mogelijkheid, maar dit is een arbeidsintensieve en kostbare klus. Met een houtlook vloer, heb je wel de voordelen, maar niet de kosten van een houten vloer.  

tegels in huis plaatsen
Inrichting veranderen met nieuwe tegels in huis

Badkamertegels

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe tegels, is het verstandig om te zoeken per ruimte. Zo focus je op één doel tegelijk, zodat je niet overweldigd raakt door alle verschillende opties. Ben je op zoek naar iets voor in de badkamer? Wanneer je een kleine badkamer hebt, doe je er goed aan voor een lichte grote tegel te kiezen. Zo oogt de ruimte groter, zodat je het idee hebt meer ruimte te hebben. Met een glanzende laag wordt het licht gereflecteerd, wat een glinsterend effect geeft voor extra licht. Grote tegels zorgen ervoor dat er minder voegen te zien zijn, wat een rustig geheel geeft. Wanneer je graag een levendig effect wil creëren, kan je ook voor een kleine tegel kiezen, zoals de mozaïek tegel. De verschillende kleuren en patronen zorgen voor een speels effect.

Keukentegels

Wil je nieuwe tegels voor in de keuken? Ook dan valt er genoeg te kiezen. Een tijdloze klassieker is de metro tegel. Deze rechthoekige tegel heeft aflopende randen, waardoor het licht weerkaatst wordt. Deze tegel is een favoriet onder vele vanwege de strakke vormgeving en de onderhoudsvriendelijkheid. Wanneer je voor een neutrale tegel op de wand gaat, zoals een betonlook tegel of natuursteenlooktegel, kan een decortegel zoals een Portugese tegel net wat meer karakter aan de ruimte brengen. Een vintage patroon met een leuk motiefje zorgt in één keer voor een hele andere uitstraling van jouw keuken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.