Tips voor het plaatsen van een zoldertrap

tips zoldertrap plaatsen

Ben je voornemens om een vliering te maken onder het dak van je woning? Maak je hier een zolderkamer van, om bijvoorbeeld een extra slaapkamer te kunnen creƫren? Er zijn bij het plaatsen van een zoldertrap naar deze ruimte verschillende factoren om rekening mee te houden. Op deze pagina zetten we een aantal tips voor je op een rijtje, die je hierbij kunnen helpen.

Tip 1: kies voor een trap die je zelf kunt plaatsen

Een van de eerste keuzes die je dient te maken, is het verschil tussen het laten plaatsen van een trap en zelf een trap plaatsen. Het voordeel van zelf een trap plaatsen is dat de trap goedkoper zal zijn. Daarbij hoef je niet te wachten tot een monteur tijd in de agenda heeft om hulp te bieden. Deze bouwpakkettrappen kun je tegenwoordig heel eenvoudig online bestellen bij diverse aanbieders.

Tip 2: bepaal het beoogde gebruik van een ruimte

Naast het verschil tussen een trap plaatsen en het laten plaatsen hiervan, is het belangrijk om vast te stellen hoe je de ruimte wilt gaan gebruiken. Een vlizotrap is een zeer ruimtebesparende trap, welke van pas komt als je de zolder slechts eens of een paar keer per maand gebruikt. Kom je dagelijks op zolder? Kies in dat geval voor een steektrap. Ook een steektrap neemt relatief weinig ruimte in beslag.

plaatsen zoldertrap
Waarmee moet ik rekening houden bij het plaatsen van een zoldertrap?

Tip 3: plaats een deur bij de opgang naar zolder

Wanneer je van de zolderruimte een extra slaap- of werkkamer maakt, is het verstandig deze bij de opgang van een deur te voorzien. Op deze manier heb je geen last van de geluiden van beneden of andersom. Wel zo prettig! Je kunt rond het trapgat een muurtje bouwen en hier de deur in plaatsen. Ook handig, wanneer je van de zolder twee kamers wilt maken.

Kies voor een bouwpakket trap van Houtcompleet

Op zoek naar een nieuwe trap om zelf te plaatsen? Dan is een trap dat als bouwpakket wordt geleverd ideaal. Het aanbod houten trappen van Houtcompleet.nl worden als bouwpakket met montagehandleiding geleverd. Door simpel de montagehandleiding te volgen kun je zelf de trap monteren. Wel is het van belang dat je beschikt over de juiste gereedschappen. Heb je twee linkerhanden? Vraag dan een familielid of vriend die handig is. Een trap monteren is namelijk zo gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.