BlogUitgelicht

Uw woning renoveren

Vroeg of laat komt voor iedereen weleens het moment dat we onze woning willen renoveren. Dit kan gaan over kleine werken maar we kunnen ook ons volledige huis onder handen nemen.

Wanneer is renoveren interessant?

Renoveren wordt fiscaal interessant vanaf het moment dat de woning 5 jaar oud is. Dan kan je rekenen op een verlaagd BTW-tarief wat de kosten al direct een heel stuk naar beneden helpt. Immers, door de verlaging betaal je maar 6% BTW ipv de gebruikelijke 21%. Het loont dus je renovatieplannen tot die tijd te bewaren.

Is iedere renovatie interessant?

Neen, er zijn enkele zaken die je hierbij voor ogen moet houden. De verlaging geldt immers enkel voor woningen voor privé-gebruik, wordt de woning ook voor je zaak gebruikt dan zal er een coëfficiënt gebruikt worden die het privé-gedeelte bepaald. Bovendien moeten de structuren van de woning grotendeels behouden worden, dit wil in veel gevallen zeggen dat je bijvoorbeeld je buitenmuren wel mag heropfrissen door middel van nieuwe voegingen maar deze niet volledig mag afbreken.

Conclusie:

Laat je vooraf goed informeren over de zaken waarmee je rekening dient te houden door specialisten. Een aannemer of architect bijvoorbeeld kent de wetgeving en zal je hier zeker bij helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *